Šport
54 ogledov

Čista sedmica proti Italiji

Tičar Slovenija Hrvaška prijateljska tekma hokej Hala Tivoli Boštjan Tacol
Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi 3., zadnjega kroga pripravljalnega turnirja evropskega izziva na Dunaju prepričljivo premagala Italijo s 7:0 (1:0, 3:0, 3:0).

Hokejisti so v avstrijski prestolnici s tekmo proti Italiji končali zadnji turnirski paket priprav na majsko svetovno prvenstvo elitne skupine. Aprila jih namreč med pripravami čakajo le še posamične prijateljske tekme, dunajski turnir pa so končali z izkupičkom dveh zmag in poraza. Proti Italiji v zadnjem krogu so se Slovenci v drugi polovici razleteli po ledu in tekmecem nasuli kar sedem golov.

Slovenija je tokrat začela odločno že na začetku prve tretjine, potem ko je dvakrat zaspala na uvodih tekem in morala loviti nasprotnike. Nevaren strel Maksa Selana v tretji minuti, strel Žige Panceta iz bližine v osmi in še nekaj polpriložnosti so bili slovenski izkupiček prve polovice tretjine, Italijani pa so Gašperja Krošlja preizkusili predvsem prek Briana Ihnacacka. Prednost v zadetkih pa je Sloveniji sredi tretjine prinesel prodorni Rok Tičar. Z Janom Urbasom sta tekmecem odvzela plošček, izpeljala protinapad, ko je imela njuna ekipa na ledu igralca manj, Tičar pa je ugnal Marka Demetza.

Nadaljevanje pa je bilo še boljše. Premoč so hitro potrdili z drugim golom, ko je kapetan Tomaž Razingar podal s strani, pred golom pa je plošček s pravo "bombo" v mrežo pospravil Urbas. Že štiri minute pozneje je bilo na semaforju 3:0, potem ko je najprej ustrelil Urbas in je vratar njegov strel komajda še ubranil, nato pa je odbiti plošček prek njega Tičar dvignil v gol.

Slovenci so nato minuto in pol igrali z dvema manj na ledu, toda z borbeno igro v obrambi preprečili Italijanom, da bi se s kakšnim golom približali. Sledile pa so nove minute slovenske premoči, plošček je bil nenehno v bližini italijanskega gola, v 36. minuti pa še četrtič na tekmi v njem, potem ko je David Rodman s strelom pod prečko s skoraj mrtvega kota premagal Demetza.

Kljub visokemu vodstvu Slovenci niso popuščali niti v zadnji tretjini. S kančkom sreče je plošček po strelu Matica Podlipnika in odbitku od vratarja Italije še petič končal v mreži. Slovencem pet golov še ni bilo dovolj, po natančni podaji Tičarja je zadel še branilec Klemen Pretnar, za piko na i pa je ob koncu še drugič na tekmi z igralcem manj zadel Miha Verlič.

Slovenci so tako na najboljši možen način, tudi brez prejetega zadetka na zadnji tekmi, končali dunajski turnir, na katerem so osvojili končno drugo mesto.

"Tretjo tekmo na turnirju ponavadi dobi ekipa, ki je bolje fizično pripravljena in pripravljena igrati. Danes smo želeli začeti tako, kot smo končali včeraj. Na začetku ni bilo dobro, druga in tretja tretjina pa. Črta pod turnir? S prvo tekmo ne moremo biti zadovoljni, ostalo pa je v redu," je dunajske nastope ocenil selektor matjaž Kopitar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.