Šport
17 ogledov

Clippersi v gosteh razbili Miami

los angeles clippers nba Reuters
V noči na petek sta bili v NBA na sporedu le dve tekmi. Ekipa Miami Heat je morala doma Los Angeles Clippers priznati premoč s 93:110, košarkarji Sacramento Kings pa so s 103:88 premagali Chicago Bulls.

Na tekmi v Miamiju sta v tretji četrtini vajeti igre gostov v svoje roke vzela Blake Griffin in Chris Paul, košarkarji Miami Heat pa niso zmogli držati koraka z razpoloženimi gosti. Paul je skupno dosegel 26 točk in 12 podaj, Griffin je prav tako dodal 26 točk.

DeAndre Jordan je za ekipo, ki je po uvodni četrtini vodila že z 39:15, dodal 12 točk in ujel 11 odbitih žog. V vrsti nekdanjih prvakov Miamija, ki so prvič po marcu 2011 izgubili tretjo zaporedno domačo tekmo, je bil razpoložen Chris Bosh z 28 točkami, medtem ko je novinec Shabazz Napier dosegel rekord sezone s 17 točkami.

Sacramento odpravil Bike 

Sacramento na domačem igrišču ni imel težav s Chicagom. DeMarcus Cousins je 22 točkam dodal še 14 ujetih žog, Rudy Gay pa je za zmago domačih, ki je s tem prekinila pozitivni niz šestih zmag v gosteh pri Chicagu, dosegel 20 točk. Za Kralje, ki so od druge četrtine naprej zagospodarili v domači dvorani, sta se izkazala še Darren Collison s 17 točkami in 12 podajami in Omri Casspi s 14 točkami. Ben McLemore je dodal 11, Derrick Williams pa 10 točk.

Za Chicago je bil s 23 točkami najboljši Jimmy Butler, medtem ko so po 12 točk za Bike dodali Taj Gibson, Mike Dunleavy in Aaron Brooks. Joakim Noah je prispeval 10 točk in 11 skokov. Biki, ki so igrali drugo tekmo v gosteh od sedmih, se na tekmi gostiteljem niso približali na manj kot osem točk zaostanka.

Liga NBA, izida:

Miami Heat : Los Angeles Clippers 93:110
Sacramento Kings : Chicago Bulls 103:88

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.