Šport
29 ogledov

Coe dobil naslednika

Hugh Robertson EPA
Hugh Robertson je novi predsednik britanskega olimpijskega komiteja (BOA), na tem mestu pa bo nasledil predsednika krovne atletske zveze (Iaaf) in nekdanjega tekača Sebastiana Coeja, ki je britansko olimpijsko organizacijo vodil v zadnjih štirih letih.

Hugh Robertson je nekdanji britanski minister za šport, ki je bil odgovoren tudi za izvedbo olimpijskih in paraolimpijskih iger v Londonu 2012, lani pa je postal podpredsednik BOA.

Na volitvah za predsednika, mandat je dobil za naslednja štiri leta, je Robertson premagal predsednika britanske zveze za hokej na travi Richarda Lemana.

"Glede na to, da imam lepe izkušnje z iger v Londonu 2012, je zame privilegij, da lahko zdaj vodim celotno olimpijsko organizacijo naše države. Po uspehu v Riu nas čakajo novi vznemirljivi izzivi in vesel sem, da bom lahko dejavno sodeloval v tem procesu," je dejal novi prvi mož britanskih olimpijcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.