Šport
19 ogledov

Čop in Špik mukoma v finale

veslanje bled sp čop špik Saša Despot
Slovenska veslača Iztok Čop in Luka Špik sta si na uvodni tekmi svetovnega pokala 2012 v Beogradu priveslala nedeljski finale. V svoji polfinalni skupini dvojnih dvojcev sta po ostrem finišu osvojila tretje mesto za Francijo in drugo posadko Nemčije.

Pot do finala je bila za edino slovensko posadko, ki že ima zagotovljen olimpijski nastop v Londonu, težja od pričakovanj. Potem, ko sta morala že v petek v repesaž, sta v polfinalu vse do zadnjega bila ogorčen boj z Nemcema in Norvežanoma za tretje mesto v skupini. Francija je v končnici tekme zanesljivo obdržala prvo mesto, Nemca sta bila v finišu od ostalih treh čolnov najuspešnejša, slovenska šampiona pa sta imela v cilju vsega štiri desetinke sekunde prednosti pred Norvežanoma. Druga posadka Italije in Češka sta bili brez možnosti za finale. Iz prvega polfinala pa so v nedeljski finale napredovali prvi čoln Nemčije, Velika Britanija in prvi čoln Italije.

V polfinalu so v dvojnem četvercu nastopili tudi Marko Grace, Grega Domanjko, Janez Jurše in Gašper Fistravec ter osvojili četrto mesto in se uvrstili v nedeljski finale B. Slovenska četverica je bila do polovice proge na dobri poti tudi za finale, saj se je s Francijo in Italijo do 1000-metrske znamke enakovredno potegovala za drugo mesto, spredaj so bili Nemci. V drugem delu pa so močno pospešili Francozi in Slovenija se je na zadnjem merjenju vmesnega časa, 500 metrov pred ciljem, še borila z Italijo za zadnje mesto med finalno šesterico. Tretji so bili na koncu Italijani, četrti Slovenci in sekundo za njimi Švicarji. Češka je bila brez možnosti za vidnejšo uvrstitev, a bo prav tako nastopila v malem finalu. Ob Nemčiji, Franciji in Italiji so se v finale A uvrstili še čolni iz Rusije, Estonije in Hrvaške iz prvega polfinala. Slovenska četverica pa se bo v malem finalu pomerila z Italijo, Češko, Poljsko, Veliko Britanijo in Ukrajino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.