Šport
35 ogledov

Costa pri Chelseaju

Costa Athletic Bilbao Atletico Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Diego Costa tudi uradno postal nogometaš Chelseaja, Lazar Marković je iz Benfice prestopil k Liverpoolu.

Španski reprezentant Diego Costa je za okrog 35 milijonov evrov podpisal petletno pogodbo z londonsko nogometno ekipo Chelsea. Petindvajsetletni Costa je ta korak napovedal že na začetku meseca, v njegovi zdaj že nekdanji ekipi Atleticu iz Madrida pa ga je zamenjal Hrvat Mario Mandžukić. Diego Costa je v minuli sezoni v španskem prvenstvu zadel 35 golov in Atletico s soigralci popeljal do prvega državnega naslova po 18 letih. S špansko reprezentanco je na svetovnem prvenstvu v Braziliji izpadel že po predtekmovanju, pri modrih iz Londona pa bo na teden zaslužil 190 tisoč evrov.

"Zelo sem vesel, da sem član Chelseaja," je povedal Costa in dodal: "Vsi vedo, da gre za izjemen klub v izjemni ligi. Veselim se nastopanja v angleškem prvenstvu."

Na Otok se je preselil tudi Srb Lazar Marković, ki je prav tako sklenil petletno pogodbo, njegov novi delodajalec pa je postal Liverpool. Po pisanju angleških medijev naj bi bil prestop iz Benfice vreden 25 milijonov evrov."Upam, da bom izpolnil pričakovanja. Videl sem kakšni so igralci in kako se vedejo navijači. Komaj čakam, da bom začel igrati za ta klub," je po prestopu dejal 20-letni Srb. 

Če je Benfica izgubila enega mladega nogometaša, pa se je z njim okrepil Porto. Zanj bo zaigral nizozemski branilec Bruno Martins Indi, prestop iz Feyenoorda pa bo Portugalce stal 7,7 milijon evrov. Štiriletna pogodba ima tudi odkupno klavzulo 40 milijonov evrov. Dvaindvajsetletnik je z nizozemsko reprezentanco na SP v Braziliji osvojil tretje mesto. Rojen je bil sicer na Portugalskem, a se je nato s starši preselili na Nizozemsko.

Conte po treh naslovih vzel slovo

Pri Juventusu je odstopil trener Antonio Conte, ki je Staro damo popeljal do treh zaporednih naslovov v Serie A. "Odločil sem se, da končam svojo pogodbo z Juventusom. S časom sem postal zrelejši in moji občutki so me vodili k tej odločitvi. Mogoče bi bilo še težje nadaljevati z zmagami v Juventusu. Izjemna zahvala vam za vse, kar ste mi dali kot igralcu in trenerju. Vedno bom ostal z vami. Želim povedati tudi, da je bilo popotovanje v zadnjih letih zgodovinsko," je dejal Conte, oblečen v Juventusov dres.

Klubski predsednik Andrea Agnelli pa je zapisal: "Dragi Antonio, bil si velik vodja in ta novica me je zelo užalostila. Tri leta smo bili skupaj, spisali smo zgodovinske tri zaporedne italijanske naslove in dva pokala. Antonio, hvala ti za vse." Mesto trenerja Juventusa bi lahko zasedla nekdanji trener Manchester Cityja Roberto Mancini, ki je bil nedavno odpuščen pri Galatasarayju, in nekdanji trener Milana Massimiliano Allegri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.