Šport
4586 ogledov

Cretu izbral 14 potnikov za Francijo, ogromna sprememba v slovenski ekipi

Slovenska odbojkarska reprezentanca OZS
Cretu izbral potnike v Francijo, velika ena sprememba v ekipi. Slovenija v Francijo potuje tudi s korektorjem.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Francijo, kjer jo v Orleansu prihodnji teden čaka drugi turnir prvega dela lige narodov. Selektor Gheorghe Cretu je izbral 14 igralcev, ki jih bo popeljal na pot. V primerjavi s turnirjem v Nagoji bo sprejemalca Roka Bračka zamenjal Nik Mujanović, ki igra na mestu korektorja. Slovenija je prvi turnir odigrala brez enega samega korektorja v ekipi, v postavi so tako naenkrat igrali kar trije sprejemalci.

Poleg Mujanovića bodo v osrčju Francije slovenske barve branili še srednji blokerji Danijel Koncilja, Jan Kozamernik, Alen Pajenk in Sašo Štalekar, prosta igralca Jani Kovačič in Urban Toman, podajalca Uroš Planinšič in Gregor Ropret ter sprejemalci Klemen Čebulj, Matej Kök, Rok Možič, Žiga Štern in Tine Urnaut, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Volleyballworld Volleyballworld

Od torka dalje se bodo v Orleansu v zaporednih dneh Slovenci najprej pomerili z Argentino (ob 17.00), Kanado (17.00) in Kubo (20.30), po dnevu premora pa jih v soboto čaka še dvoboj z Brazilijo (17.00). Vse tekme bo mogoče spremljati na Sportklubu.

Pred turnirjem v Franciji so slovenski odbojkarji na Japonskem na uvodnih štirih tekmah zbrali tri zmage. S 3:1 so premagali Srbe in Francoze, brez izgubljenega niza odpravili Irance, premoč pa morali priznati Bolgarom (0:3). Z izkupičkom devetih točk na lestvici lige narodov trenutno zasedajo četrto mesto. V končnico bo po koncu tretjega turnirja - Slovenijo med 4. in 9. julijem ta čaka v Pasay Cityju na Filipinih - napredovala najboljša osmerica.

 

Drugi turnir, Orleans (Francija), 20.-25. junij:
1. krog, torek, 20. junija, ob 17.00:
ARGENTINA : SLOVENIJA
2. krog, sreda, 21. junija, ob 17.00:
SLOVENIJA : KANADA
3. krog, četrtek, 22. junija, ob 20.30:
SLOVENIJA : KUBA
4. krog, sobota, 24. junija, ob 17.00:
BRAZILIJA : SLOVENIJA

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice