Šport
35 ogledov

Črnic v Domžalah, Janža v Mariboru

Tavares Črnic Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Prva liga Saša Despot
Vodilna ekipa prve lige Domžale je pred nadaljevanjem prvenstva iz Maribora pripeljala Matica Črnica. Vezist je z Domžalčani podpisal pogodbo do junija 2018.

Matic Črnic je drugi igralec Maribora, ki je v zadnjih dneh prestopil v Domžale. Pred njim je obrambno vrsto okrepil Dejan Trajkovski. Ta bo v moštvu Domžal nadomestil Erika Janžo, ki bo že v spomladanskem delu prvenstva nosil vijoličasti dres.

Domžalčani so podaljšali še sodelovanje s 23-letnim krilnim napadalcem Aladinom Šišićem, ki je doslej zbral 16 nastopov, 14 v prvenstvu, dosegel pa je tri gole. Nekdanji član Krajine iz Cazina, švicarskega Staada in estonskega Tallinna Kaleva je podpisal pogodbo do konca sezone 2015/2016 z možnostjo podaljšanja za dodatno leto.

Janža je s Štajerci pogodbo podpisal že decembra, saj bi se mu sodelovanje z Domžalami izteklo konec sezone. Matej Oražem, športni direktor Domžale, je potrdil, da se Janža v Maribor seli že zdaj: "Z Erikovo odločitvijo, da z nami ne podaljša pogodbe, smo bili postavljeni v težko situacijo, ki nam jo je uspelo razrešiti. V dogovoru z Mariborom smo dobili nadomestilo na položaju levega bočnega branilca, veliko okrepitev v Maticu Črnicu in še del nadomestila."

Domžalčani so v decembru in januarju poskrbeli za dolgoročno okostje ekipe. Ob obeh novincih iz štajerske prestolnice so pogodbe podaljšali Nejc Skubic, Uroš Korun, Dejan Milić, Darko Zec, Zeni Husmani, Aladin Šišić in Benjamin Morel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.