Šport
10 ogledov

Cuadrado k Chelseaju, Schürrle v Wolfsburg

(Bologna - Fiorentina) Cuadrado EPA
V največje prestope zadnjega dne zimskega roka je bil vpleten Chelsea. Ta je iz Fiorentine pripeljal Juana Cuadrada, v drugo smer odhaja Mohamed Salah, André Schürrle pa je londonski klub zamenjal za Wolfsburg.

Chelsea je za Kolumbijca odštel 30,9 milijona evrov, vsota pa bi lahko narastla do številke 35,5 milijona. Juan Cuadrado bo pri trenutno vodilni ekipi Premier League ostal štiri leta in pol, kot del posla pa bi na posojo v Firence odšel še Mohamed Salah.

"Zelo sem vesel in hvaležen za priložnost, ki mi je bila ponujena. To je odličen klub in resnično je izpolnitev sanj, da se bom lahko pridružil Chelseaju ter da trener verjame vame," je dejal kolumbijski reprezentant, ki je za izbrano vrsto odigral 37 tekem, dosegel pa je pet zadetkov. V Serie A je za Fiorentino zbral 85 nastopov, dvajsetkrat pa se je vpisal med strelce. 

"Gre za prodajo, ki se je morala zgoditi. Cuadrado je igralec, ki je na trening vselej prišel z nasmehom, naredil je vse za Fiorentino. Vesel sem zanj, saj se bo preselil v velik klub," pa je ob prodaji dejal trener vijoličastih Vincenzo Montella.

Kolumbijec je moral za selitev v London počakati na sklenotev posla med modrimi in Wolfsburgom. K trenutno drugi ekipi Bindeslige, Wolfsburg je konec tedna s kar 4:1 odpravil vodilni Bayern, se je preselil nemši reprezentant André Schürrle. Nemci so na račun Chelseaja nakazali 32 milijonov. Gre za najdražji prestop v zgodovini kluba, igralec pa je pogodbo podpisal do leta 2019.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.