Šport
14 ogledov

Debevec grešil in končal na 27. mestu

rajmodn debevec kvalifikacije Stanko Gruden/STA
Strelec Rajmond Debevec je za konec olimpijskih nastopov v Londonu v disciplini trojni položaj obstal v kvalifikacijah in zasedel 27. mesto. Kljub temu domov odhaja zadovoljen, saj ima v žepu bronasto kolajno iz ležečega položaja.

Izkušeni Rajmond Debevec tudi sicer ni veliko pričakoval od kraljeve discipline, v kateri je osvojil dve olimpijski kolajni. "Že pred odhodom na igre sem bil iskren in tudi povedal, kje vidim svoje možnosti. Prave priložnosti v trojnem položaju ne vidim več. Resnično bi lahko dosegel kakšen krog ali celo nekaj njih več, ampak to kljub vsemu najbrž ne bi bilo dovolj za finale. Moram pa priznati, da sem imel nekaj težav z motivacijo. Tega sem se sicer bal, saj sem se na olimpijskih igrah prvič znašel v takem položaju, da že s kolajno v žepu odhajam na nastop. Prej sem dve kolajni namreč osvojil v trojnem položaju, disciplini, ki je vedno na sporedu zadnja,“ je iskreno povedal po koncu.

debevec london olimpijske igre kolajna | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
V kvalifikacijah je sicer blestel Italijan Niccolo Campriani, ki je s 1180 krogi postavil nov olimpijski rekord, ki je bil doslej v lasti Debevca. V katerem položaju pa je imel najboljši Slovenec največ težav? "Kar v vseh treh položajih je bilo po nekaj krogov premalo. Tako, da ne bi posebej izpostavljal nobenega položaja. Enostavno je bilo premalo zbranosti, premalo borbenosti. Bilo pa je tudi zelo težko strelišče, pihal je močan veter. To kažejo tudi rezultati, razen izjemnega Camprianija. Ob tem mu iskreno čestitam, saj je prevzel moj olimpijski rekord, ki je veljal od Sydneyja. Trudil sem se, a očitno premalo,“ je dejal Debevec, ki je ustrelil 1161 krogov, za razstreljevanje za finale jih je bilo potrebnig 1168. Na koncu je zlato kolajno zasluženo osvojil Campriani (1278,5 kroga), srebro je v rokah Korejca Jonghyuna Kima (1272,5), bron pa ima nesrečni Američan Matthew Emmons (1271,3), ki je še na tretjih igrah zapored izjemno slabo ustrelil prav v zadnjem strelu, a je bilo tokrat dovolj, da je za 0,3 kroga ušel četrtemu Francozu Cyrilu Graffu.

Debevec se skupaj s preostalimi člani strelske odprave v domovino vrača v torek zvečer, že v nedeljo pa odpotuje na evropski pokal v češki Plzen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.