Šport
17 ogledov

Ødegaard ima težave v B ekipi Reala

Martin Odegaard EPA
V drugi ekipi madridskega Reala se pojavljajo mešani občutki, potem ko je Norvežan Martin Ødegaard januarja klub okrepil kot velika zvezda.

Martin Ødegaard ima težave ob začetku igranja za Real Madrid, člani B-ekipe Reala so nezadovoljni zaradi publicitete, ki jo je prinesel njegov prihod v špansko prestolnico. 16-letnika imajo za enega najobetavnejših mladih talentov, evropski prvaki pa so z odločitvijo, da januarja kot prvi podpišejo profesionalno pogodbo z nekdanjim članom Strømsgodseta za tri milijone evrov prišli na naslovnice medijev po celem svetu.

Ob glasnem pompu je Norvežana v drugi ekipi pričakal sprejem z mešanimi občutki, saj člani Castille v vseh teh letih niso bili deležni niti približno takšne pozornosti, medtem ko se večinoma neuspešno trudijo prebiti v člansko ekipo s Santiaga Bernabéua.

Ødegaard je že postal članski reprezentant Norveške, toda za novi klub še ni debitiral v članskem moštvu, stežka pa je dobival priložnosti tudi med igranjem za B-moštvo, za katerega je na petih dosedanjih tekmah zabil en gol. Po tem, ko je zaradi reprezentančnih obveznosti izpustil eno izmed zadnjih tekem, ga Zinedine Zidane iz taktičnih razlogov ni uvrstil v moštvo za naslednji obračun. Castilla je izgubila zadnje štiri tekme z najstnikom v začetni enajsterici, dobila pa je obe tekmi, ko ni igral.

Kljub temu se Ødegaard zelo trudi privaditi na španski vsakdan, štirikrat na teden obiskuje tečaj španščine, s katerim želi izboljšati komuniciranje z novimi soigralci. V klubu niso zaskrbljeni zaradi počasnega napredka, tudi zato, ker ima šele 16 let in je prvič zdoma. Carlo Ancelotti in njegovi pomočniki tudi poznajo težave, ki jih imajo igralci ob mešanem treniranju s prvim in rezervnim moštvom – z Zidanovo ekipo trenira le enkrat na teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.