Šport
31 ogledov

Pri 16 letih do 80 tisoč evrov na teden

Martin Odegaard EPA
Real Madrid je podpisal pogodbo s 16-letnim norveškim čudežnim dečkom Martinom Odegaardom.

Martin Odegaard je pri 16 letih in 36 dneh sklenil pogodbo z madridskim Realom, še pred letom dni pa je zanj slišalo le malo nogometnih strokovnjakov. Pri 15 letih in 117 dneh je namreč prvič zaigral v članski ekipi norveškega prvoligaša Stromsgodset, le pet mesecev kasneje (15 let, 253 dni) pa je prvič oblekel dres norveške izbrane vrste. V najmočnejši norveški ligi ga je trener 15-krat uvrstil v prvo enajsterico, zbral pa je pet zadetkov in sedem asistenc. 

Poleg madridskega Reala so se zanj zanimali tudi Liverpool, Bayern, Barcelona, Arsenal, Paris Saint-Germain, Manchester United in Manchester City. "Real je najboljša opcija za moj napredek. Uresničile so se mi sanje, to je neverjetno," je na predstavitvi dejal mladi Norvežan in na vprašanje Lionel Messi ali Cristiano Ronaldo z nasmehom odgovoril: "Ronaldo." Odegaard naj bi bil sicer velik občudovalec Argentinca, pred kratkim pa je s svojega twitterja zbrisal pohvalne besede, ki jih je namenil Messiju.

Martin Odegaard | Avtor: EPA EPA
Z novim klubom je sklenil šestletno pogodbo. Pri madridskem Realu trdijo, da odškodnina znaša manj kot 3 milijone evrov, norveški viri pa so zapisali, da bo prestop stal več kot 6 milijonov, morda tudi osem. Tudi njegova plača uradno ni bila razkrita, pojavila pa se je številka 80.000 evrov na teden. Norvežan bo treniral s prvo ekipo, igral pa za madridsko B moštvo Castillo. "Če bo Carlo Ancelotti ocenil, da lahko pomaga članom, ga bo lahko poklical," je Odegaardov status opisala legenda kluba Emilio Butragueño. Ta je še naznanil, da je Martinov oče Hans Erik Odegaard, nekdanji igralec Stromsgodseta in trener, postal novi član trenerske ekipe pri španskem velikanu. "Veliko sem vadil pod očetovim nadzorom, bil je zelo pomemben pri mojem razvoju. Naučil me je pravih reči,” je dejal Martin.

"Ne bojim se pritiska. Je pa precej drugače igrati za Real kot za Stromsgodset,” je še povedal nogometaš, ki ima zdaj 62 dni časa, da postane najmlajši strelec v španskem nogometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.