Šport
11 ogledov

Degenkolb vodi, Bole že šesti

John Degenkolb EPA
Nemec John Degenkolb je dobill tretjo etapo kolesarske dirke po Dubaju.

Član ekipe Giant-Alpecin je v ciljnem sprintu, ki se je končal navkreber, imel več moči od Špancev in tekmovalcev ekipe Movistar Alejandra Valverdeja in Juana Joseja Lobata. Grega Bole je etapo končal na sedmem mestu, kolesar ekipe CCC Sprandi je v skupnem seštevku zdaj šesti.

Degenkolb je z etapno zmago, danes je bila na sporedu 205-kilometrska preizkušnja od Dubai International Marine Cluba do Hatta Dama, prevzel tudi skupno vodstvo. Pred zadnjo sobotno etapo ima pred Britancem Markom Cavendishem zdaj štiri sekunde prednosti, pred tretjim Valverdejem pa šest sekund. Bole je napredoval na šesto mesto, zaostaja pa 12 sekund.

Simon Špilak (Kajuša) je bil danes 33., zaostal je 31 sekund, Janez Brajkovič (UnitedHealthcare) je etapo končal na 38. mestu s 43 sekundami zaostanka, Luka Mezgec pa je zaostal minuto in 10 sekund, osvojil je 43. mesto. "Izjemna zmaga za Johna Degenkolba. Bilo mi je v veselje, da sem bil del tega uspeha," je ob slavju svojega moštvenega kolega na twitterju zapisal Mezgec.

Jan Polanc (Lampre) je bil 69., zaostal je pet minut in 43 sekund, Luka Pibernik (Lampre) pa je z zaostankom 8:38 minute osvojil 96. mesto. V skupnem seštevku je Špilak 32., Brajkovič 36., Mezgec 40., Jan Polanc 59., Pibernik pa 78.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.