Šport
13 ogledov

Mezgec v sprintu le za Farrarjem

Luka Mezgec Giant-Shimano EPA
Slovenski kolesar Luka Mezgec (Giant-Shimano) je na tretji etapi dirke po Pekingu po ciljnem sprintu osvojil drugo mesto. Drugo mesto je na dirki evropske serije osvojil tudi Kristijan Koren.

Po 176 kilometrih tretje etape je imel v zaključku najmočnejše noge Američan Tyler Farrar (Garmin-Sharp), tretje mesto za Luko Mezgecem je, prav tako v času zmagovalca, osvojil Belgijec Nikolas Maes (Omega Pharma-Quick Step).

V skupni razvrstitvi še naprej vodi Belgijec Philipp Gilbert (BMC), ki je vodstvo prevzel v soboto. Drugi je kolesar iz južnoafriške republike Reinardt Janse van Rensburg (Giant-Shimano), ki zaostaja pet sekund, tretji pa Portugalec Rui Alberto Faria Da Costa (Lampre-Merida). Mezgec je šesti, za Gilbertom zaostaja deset sekund.

V ponedeljek bo na sporedu četrta etapa od Yanqinga do gore Mentougou Miaofeng v skupni dolžini 157 kilometrov, dirka pa se bo končala s torkovo 117 kilometrov dolgo peto etapo od Trga večnega miru do Ptičjega gnezda.

Wallays prvi v Toursu

Belgijec Jelle Wallays je zmagal dirko Pariz - Tours, potem ko je član ekipe Topsport Vlaanderen-Baloise po 237,5 kilometrih v sprintu premagal Francoza Thomasa Voecklerja, s katerim sta skupaj premagovala zadnje kilometre. Tretji je bil Belgijec Jens Debusschere (Lotto-Belisol). Slovencev ni bilo na startu.

Koren drugi v Italiji

Slovenski kolesar Kristijan Koren (Cannondale) se je izkazal na dirki Gran Premio Bruno Beghelli, ki šteje za točke evropske serije, na kateri je osvojil drugo mesto. Po 186,6 kilometra dirke od Monteveglia do Monteveglia je bil od Korena boljši le Italijan Valerio Conti (Lampre), tretje mesto je osvojil Rus Ilnur Zakarin (RusVelo).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.