Šport
22 ogledov

"Smo med najbolj homogenimi ekipami"

Bole Anže Petkovšek
Tradicionalen konec svetovnega kolesarskega prvenstva je cestna dirka članov, ki jo bodo gledalci lahko spremljali danes. Na startu 254,7 kilometra dolge, krožne dirke bo tudi šest Slovencev.

Selektor Gorazd Štangelj je v ekipo uvrstil Kristjana Fajta, Kristijana Korena, Jureta Kocjana, Grego Boleta, Jana Polanca in Luko Mezgeca.

Večjih pričakovanj v slovenskem taboru nimajo, vseeno pa upajo, da se komu uspe prebiti v ospredje. Glede na profil proge bi moral največje možnosti imeti Bole, kot meni selektor pa je škoda, da ni stoodstotno pripravljen. Predvsem mu zaradi drugorazredne ekipe, letos vozi za Vini Fantini, manjka večjih dirk. Najverjetneje bo vsaj na začetku ekipna taktika podrejena njemu, če pa se bo bolje počutil nekdo drug, bo med dirko zagotovo prišlo do sprememb.

"Prepričan sem, da smo med najbolj homogenimi ekipami tukaj. Med dirko klub temu, da ne bo imel nobenih radijskih povezav s kolesarji, ne pričakujem nobenih težav, moj pomočnik v karavani pa bo Koren, ki naj bi hitro reagiral na potek dirke. Mislim, da je on tisti, ki to nalogo lahko najbolj opravi," je dejal Štangelj, ki bo prvič opravljal vlogo selektorja. Navijači upajo, da bo z najboljšimi v cilj prišel tudi Mezgec, ki bi lahko v sprintu prišel do odmevne uvrstitve.

Glavni favoriti dirke so Španca Alejandro Valverde in Joaquim Rodriguez, Avstralec Simon Gerrans, Slovak Peter Sagan in Švicar Fabian Cancellara.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.