Šport
14 ogledov

Dejan Zavec navdušuje Ameriko

dejan zavec biloxi
1/3
Matija Brodnjak
Slovenski boksarski šampion bo v nedeljo (ob 5.30 zjutraj) zakorakal stopnico višje v svoji karieri. V ameriškem Biloxiju se bo namreč za obrambo naslova svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF pomeril z Američanom Andrejem Bertom.

Američani so prepričani o zmagi svojega borca, saj pravijo, da je Dejan Zavec že nekoliko v letih. Povsem drugačnega mnenja pa je štajerska jeklena pest. "Izjemno dobro se počutim, še nikoli tako. Cilj je jasen, želja je velika. Domov bi rad prišel kot zmagovalec. Naredil bom vse, kar je v moji moči," tik pred dvobojem pravi Dejan Zavec.

Jutranje srečanje z Dejanom v preddverju mogočnega hotela, ki spada v svetovno znano verigo MGM,  je bilo prav prijetno. Boksarski dvoboj bo osrednji dogodek tega vikenda, in ker je v državi praznik, bo ogromno zanimanja zanj. Med drugim imajo v hotelu vsak konec tedna odmevne goste, kot so Bill Cosby, Robert Palmer, Bryan Adams … V dveh tednih, odkar je gost hotela Dejan Zavec, pa že vsi vedo, kdo in kaj je naš haloški šampion. Ljudje so se mu ves čas približevali in poslušali zanje malce čuden jezik. Dejan je s svojo karizmo navdušil ljudi v hotelu in to se čuti na vsakem koraku. "Pričakujemo še nekaj navijačev, nato bomo popolni in skupaj bomo dosegli zmago," je prepričan Dejan. Po vseh ocenah bo v Biloxiju sedemdeset Slovencev, ki bodo pokazali, kako se je treba na tribunah zoperstaviti nasprotniku, ki ga v boksarskem svetu kličejo The Beast ali Zver.

Trener Dirk Dzemski je tako kot vedno na zadnjem treningu v centru Ocean Springs zahteval maksimalno izvedbo. Z Dejanovim zdravstvenim stanjem in njegovo telesno pripravljenostjo je zadovoljen tudi Tomi Jagarinec, kondicijski trener, ki vedno poskrbi, da je okoli Dejana sproščeno vzdušje. Želimo si lahko, da bo kombinacija nemške discipline in taktike ter haloške trme in moči vnovič močnejša od Dejanovega nasprotnika Andrea Berta, ki kasneje na tiskovni konfrenci ni skoparil s pohvalami na račun Dejana. Srečanje z mediji je sicer potekalo na malce improviziran ameriški način, vendar je bilo na koncu mnenje enotno, da bo na sobotni večer treba dati vse od sebe. V prvi vrsti Dejan, nato pa prav vsi, ki mu iz srca privoščijo in bodo stiskali pesti, da se mu izpolnijo sanje tudi čez lužo ter da s tem osreči vso Slovenijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.