Šport
28 ogledov

Denarja za slovensko hišo na OI v Londonu ni

vransko kocijančič  poligon šola varne vožnje Gregor Katič
Slovenska vlada je ob zniževanju stroškov v proračunov oklestila tudi proračunska sredstva za projekt slovenske hiše v London. Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenija Janez Kocijančič obžaluje, da Slovenija poleti v Londonu ne bo imela slovenske hiše.

V Moskvi poteka zasedanje svetovnega združenja nacionalnih olimpijskih komitejev (Anoc), ki se ga udeležuje tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenija Janez Kocijančič. Na zasedanju so se navzoči predstavniki nacionalnih olimpijskih komitejev seznanili s pripravami na poletne olimpijske igre v Londonu in Riu de Janeiru ter zimske OI v Sočiju.

Kocjančič je poudaril, da si lahko Olimpijske igre privoščijo le še najbogatejše države, varčevanje pa je šlo tako daleč, da si Slovenija za razliko od številih drugih držav na OI v Londonu ne bo mogla privoščiti niti slovenske hiše in bo tako ostala brez posebnega prostora za promocijo države.

"V Sloveniji bomo očitno varčevali pri zelo številnih zadevah. Sosednje in Sloveniji primerljive evropske države bodo praktično vse imele svoje olimpijske hiše v Londonu. Meni je žal, da je do tega sklepa vlade sploh prišlo, je pa to seveda odločitev vlade, ki je sicer ne bi želel komentirati," je o tem v zvezi povedal Kocijančič.

Vlada je proračunska sredstva za projekt slovenske hiše v London s prvotno predvidenih 525.000 evrov sklestila za 505.000 evrov na le 20.000 evrov. Koncept hiše je temeljil na promociji države ob spremljavi slovenske kulinarike. Program promocije Slovenije, predvsem z vidika turistično-gospodarskih in protokolarnih vsebin bo zagotavljalo slovensko veleposlaništvo v Londonu.

Komentarjev 3
  • vrtnica 15:36 15.april 2012.

    Kocjančič že elta in leta prazno slamo mlati in živi na račun države...

  • Bernie 15:10 15.april 2012.

    Slovenija je premajhna, da bi se šla te štose s hišami. Če jo Kocijančič hoče, naj jo ima, seveda za svoj denar. Že leta se šlepa po dobro plačanih funkcijah, državljani pa nimamo pojma, kaj sploh počne.

  • Avatar atojeto
    atojeto 15:03 15.april 2012.

    Reklamirali nas bodo športniki in njihovi dosežki, ne pa neka slovenska hiša, ki je kanal za legalno odtekanje denarja v zasebne žepe.