Šport
13 ogledov

Deseterica atletov že v Daeguju

Kozmus je kladivo tokrat vrgel 72,42 metra. (Foto: Reuters) Reuters
Deset slovenskih atletov se od 20. avgusta v Daeguju v Južni Koreji pripravlja na 13. svetovno prvenstvo, ki bo od 27. avgusta do 4. septembra. Težave jim na srečo trenutno povzroča le prilagajanje na drugačno hrano, sicer pa so pogoji za vadbo v atletski vasi dobri.

Boris Mikuž, direktor Atletske zveze Slovenije in vodja reprezentance, je dejal, da so slovenski predstavniki zdravi in nemoteno trenirajo, le maratonec Primož Kobe, ki si je teden dni pred odhodom na SP poškodoval nogo, ima še naprej težave.

"Vsi postopki po našem prihodu so potekali zelo tekoče in hitro. Nastanjeni smo v atletski vasi, kjer je vse skupaj zelo dobro urejeno in prostorno. Atleti in atletinje so na stadionu v športni vasi opravili prve treninge. Pogoji so zelo dobri, le hrana je drugačna in se poskušamo nanjo privaditi. Včeraj smo imeli prvi skupni sestanek reprezentance. V naslednjih dneh nas čakajo številne obveznosti, srečanje z našim opremljevalcem, ogled stadiona in maratonske proge, sestanek zdravniškega osebja. Za zdaj v reprezentanci ni resnejših težav in je nemoteno trenirala. Le Kobe ima še vedno težave z nogo in v naslednjih dneh bomo videli, kako resno je," je povedal Mikuž.

Med petimi atletinjami in petimi atleti je tudi branilec naslova ter olimpijski zmagovalec v metu kladiva Primož Kozmus (Brežice). Cilj Kozmusa, letos je po enoletnem tekmovalnem premoru še daleč od 80-metrske oznake, je uvrstitev v finale. Kladivo je letos najdlje vrgel 77,17 metra ter je s tem 20. na svetovni lestvici. Martina Ratej (Šentjur) je četrta po izidih sezone na svetu v metu kopja, Tina Šutej (Mass) pa 13. v skoku s palico (4,61 m). Obe sta med slovenskimi predstavniki v tem letu prikazali največ in sta dobro formo potrdili tudi na državnem prvenstvu v Kopru, Šutejeva pa se je s srebrom na univerzijadi na Kitajskem in 4,55 m izkazala tudi na svoji zadnji tekmi pred SP.

Marija Šestak (Mass) je v troskoku stopnjevala svojo pripravljenost in je bila zelo zadovoljna tudi z zadnjimi treningi pred odhodom v Daegu. Rožle Prezelj (Kranj) si želi vnovič na veliki tekmi uvrstiti v finale v skoku v višino, kar pa bo težja naloga za Matijo Krajnca (Mass) v metu kopja. Čim več bodo poskušali pokazati tudi Marina Tomič (Kladivar, 100 m ovire), Nina Kolarič (Ptuj, daljina), Primož Kobe (Krka, maraton) in Anton Kosmač (Štajerska, maraton).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.