Šport
17 ogledov

Detroit brez Murška tik pred rekordom

detroit red wings hudler Reuters
Hokejisti Detroit Red Wings so v hokejski ligi NHL v razprodani domači dvorani Joe Louis Arena s 4:2 premagali Edmonton Oilers brez pomoči Slovenca Jana Murška. Čeprav je trener Detroita Mike Babcock pred tekmo sporočil, da bo Muršak zaigral, ga na koncu ni bilo na seznamu za obračun z gosti iz Kanade.

Drew Miller in Henrik Zetterberg sta za gostitelje zadela v tretji tretjini, Detroit pa je zmagoviti niz v domači dvorani podaljšal že na 18 tekem, tako da je že blizu rekorda v prvenstvu NHL – 20 zaporednih tekem brez poraza na domačem ledu –, ki so ga v sezoni 1929/30 dosegli Boston Bruins, nato pa leta 1976 izenačili še hokejisti Philadelphie.

"Domači zmagoviti niz je res izjemen. Ni res, da gremo v vsako domačo tekmo z mislijo na rekord, ampak poskušamo vsaj v domači dvorani razviti takšno igro, kot jo od nas zahteva trener," je po novi zmagi dejal Miller, ki ga s soigralci čaka še pet domačih tekem zapored; že v petek bodo gostili Anaheim.

Med strelce za Rdeča krila sta se po enkrat vpisala Johan Franzen in Cory Emmerton, vendar je zadnje čase zelo razpoložen gostujoči napadalec Sam Gagner odgovoril z dvema zadetkoma in izenačil tekmo. Na zadnjih štirih tekmah je zbral osem zadetkov in šest podaj. Vratar Joey MacDonald je za zmago Detroita v svojem komaj tretjem nastopu to sezono ubranil 15 strelov. Prvi vratar Jimmy Howard pa se še ne bo tako kmalu vrnil na led, saj ima zlomljen prst.

Na preostalih tekmah večera so Buffalo Sabres visoko s 6:0 premagali Boston Bruins. Domači vratar Ryan Miller je ubranil 36 strelov in dosegel drugi shutout v zadnjih treh tekmah, dvakrat pa je zadel Jason Pominville in obakrat je bil podajalec Ville Leino. Tyler Ennis je k zmagi dodal gol in podajo, po enkrat pa so zadeli še Drew Stafford, Christian Ehrhoff in Patrick Kaleta.

Liga NHL:

Buffalo Sabres
: Boston Bruins 6:0
Detroit Red Wings : Edmonton Oilers 4:2
Anaheim Ducks : Carolina Hurricanes 3:2*
San Jose Sharks : Calgary Flames 3:4

*podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.