Šport
16 ogledov

Detroit prekinil sodelovanje z Muršakom

Jan Muršak (v sredini) se je pridružil stari jati. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Hokejska ekipa lige NHL Detroit Red Wings, za katero je po poškodbi rame prvič spet zaigral Jan Muršak, je prekinila sodelovanje s slovenskim reprezentantom. Ostalih 29 ekip v severnoameriški ligi ima zdaj na voljo 24 ur časa, da se vmeša lov na Mariborčana.

Jan Muršak se je v ekipo Detroita vrnil po nekajtedenskem premoru zaradi poškodbe rame, odločitev vodstva pa ga ni presenetila. ''Nisem bil presenečen,'' je povedal slovenski reprezentant, ki je z ekipo treniral že prejšnji petek. ''Mislil sem samo, da bom dobil več priložnosti. Odigral sem eno tekmo. Očitno nisem bil prava izbira za to ekipo,'' je dodal 25-letnik.

''Težko se je vračati po tem, ko je dve leti zapored na začetku manjkal zaradi poškodbe,'' je dejal trener Mike Babcock in dodal, da se Muršak nahaja v težki situaciji, vendar si bo uspel prislužiti minutažo na ledu.

Muršak je v 46 tekmah zbral dva gola in dve asistenci, Mariborčan pa pravi, da je v času igranja za Detroit zelo užival. ''Odlično sem se imel v garderobi polnih superzvezdnikov, a zdaj je čas, da grem naprej. Nadaljeval bom pri kakšni drugi ekipi, morda bom igral za Grand Rapids. Bomo videli,'' je povedal Muršak, ki je zaradi zloma gležnja manjkal tudi na začetku sezone 2011/2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.