Šport
34 ogledov

Zmaga Kopitarja, Chicago izenačil rekord

los angeles kings Reuters
Branilci naslova Stanleyjevega pokala, hokejisti Los Angeles Kings, so se davi v hokejski ligi NHL veselili nove zmage. Anže Kopitar in soigralci so slavili v Edmontonu s 3:1. Odločilen je bil gol Jeffa Carterja 50 sekund pred koncem za 2:1, Jarett Stoll pa je 12 sekund kasneje postavil končni izid. Kopitar ni zabeležil novih strelskih točk.

Manj uspešen je bil Detroit Jana Muršaka, ki je po podaljšku izgubil na gostovanju v Nashvillu s 4:3. Že v prvi minuti dodatnega dela igre je za veselje domačih navijačev poskrbel Shea Weber. Muršak za Detroit še vedno ne igra.

Blackhawks ponovili dosežek Ducks

Andrew Shaw | Avtor: Reuters Reuters
Ekipa Chicago Blackhawks je izenačila rekord NHL in je na začetku sezone na 16 zaporednih tekmah osvojila vsaj točko; tokrat je ugnala Vancouver Canucks s 4:3. Pred tem je tak dosežek uspel moštvu Anaheim Ducks v sezoni 2006/07. V Chicagu je v tretjem krogu kazenskih strelov dvoboj odločil Andrew Shaw, ki je plošček poslal za hrbet vratarja Vancouvra Coryja Schneiderja.

V Edmontonu je bil najboljši igralec domače vrste vratar Nikolaj Habibulin, ki je ubranil 35 od 37 strelov. Kralji so ga prvič premagali v peti minuti druge tretjine, ko je bil uspešen Cilin Fraser, ki je odbiti plošček po strelu Jordana Nolana strpal v gol. Sam Gagner je ob številčni prednosti domačih na ledu izenačil tri minute pred koncem tega dela igre, to pa je bilo tudi prvič in zadnjič, da je na tekmi klonil vratar Jonathan Quick, ki je imel 23 obramb. Trevor Lewis je dodal dve podaji za zmagovalce, za katere je Kopitar igral 19 minut in 21 sekund ter iz dveh strelov ni zadel gola.

Liga NHL, rezultati:

Nashville Predators : Detroit Red Wings 4:3 /po podaljšku/
Smith, Bourque, Josi, Weber; Cleary, Tootoo, Datsyuk

Edmonton Oilers : Los Angeles Kings 1:3
Gagner; Fraser, Carter, Stoll

St. Louis Blues : San Jose Sharks 1:2
Berglund; Thornton, Kennedy

Buffalo Sabres : Winnipeg Jets 1:2
Pominville; Little, Ladd

New York Rangers : Montreal Canadiens 1:3
Stralman; Pacioretty, Galchenyuk, Diaz

Chicago Blackhawks : Vancouver Canucks 4:3 /po kazenskih strelih/
Hossa 2, Sharp; Sedin, Edler, Bieksa

Ottawa Senators : New York Islanders 3:1
Greening, Benoit, Dziurzyinski; Hamonic

Tampa Bay Lightning : Toronto Maple Leafs 4:2
Lecavalier, Stamkos, Killorn, Carle; Grabovski, van Riemsdyk

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.