Šport
28 ogledov

Direktor os odslej Matej Avanzo

Avanzo Slovenija Češka EuroBasket trening Zreče Saša Despot
Rokometni klub Gorenje Velenje bo pred novo sezono doživel nekaj kadrovskih sprememb na vodstvenih položajih. Kot so danes sporočili iz kluba, bodo konec meseca na letni skupščini predvidoma imenovali nov upravni odbor, prišlo pa bo tudi do zamenjav na predsedniškem in direktorskem mestu.

Predsednik kluba Uroš Marolt se zaradi obveznosti v prodajni družbi Gorenja v Sarajevu poslavlja od predsedniške funkcije, na kateri ga bo predvidoma nasledil Milan Meža. Iz kluba so še sporočili, da bo predvidoma sredi oktobra Tomaža Juršiča na mestu direktorja zamenjal Matej Avanzo, ki je zadnjih devet let deloval v Košarkarski zvezi Slovenije.

"Ko sem se spomladi odločil, da po EuroBasketu 2015 zapustim Košarkarsko zvezo Slovenije, na kateri sem preživel čudovitih in uspešnih devet let, sem se najprej pogovoril z njenim vodstvom, ki se mu zahvaljujem za izjemno korektnost in dejstvo, da se razhajamo v prijateljskih odnosih. Na moj naslov je v zadnjih tednih prišlo precej zanimivih ponudb, tako iz sveta športa kot gospodarstva, a nazadnje so bile odločilne konkretnost, vztrajnost in vizija prvega moža Gorenja Franja Bobinca," je Avanzo pojasnil odločitev za delo v klubu.

"Glede na dejstvo, da v rokometu še nisem deloval, bom v začetnem obdobju zagotovo predvsem poslušalec in opazovalec, nato pa bom, jasno, skušal v delovanje velenjskega kluba vnesti tudi znanje in izkušnje, ki sem jih pridobival skozi leta delovanja v slovenskem športu. Moj cilj je še okrepiti vrednost blagovne znamke RK Gorenje, v klub pa postopoma dodajati novosti v skladu s sodobnimi trendi, seveda vse z željo, da bi njegov ustroj dvignil na še višjo raven," je še dejal Avanzo.

Gorenje Velenje bo sicer tekmovalne načrte in ekipo za prihajajočo sezono predstavilo na novinarski konferenci 27. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.