Šport > Košarka
66 ogledov

Zdovc prekrižal tudi Dunstona

Jure Zdovc EPA
Selektor Jure Zdovc nezadovoljen z odločitvijo mladega Alekseja Nikolića, obupal pa je tudi nad prihodom Američana Bryanta Dunstona.

Slovenska košarkarska reprezentanca, ki se pripravlja na EP, je z dnevom odprtih vrat v dvorani Planina v Kranju zaključila prvo fazo treningov. Dogodek je bil sproščene narave, saj so se lahko ljubitelji košarke pristno družili z igralci, hkrati pa premierno prisostvovali novi himni košarkarske reprezentance izpod peresa Big foot mame.

Dan odprtih vrat je bil hkrati tudi priložnost za medije, da so izvedeli nekaj novosti. Selektor Jure Zdovc je poudaril, da je zelo zadovoljen z angažiranostjo izbrancev, malo manj pa z odločitvijo mladega Alekseja Nikolića, ki je dan pred prihodom na priprave sporočil, da ga ne bo, saj je preveč utrujen. Selektor je njegovo odločitev označil za nesprejemljivo.

Ob tem je Zdovc še povedal, da ne računa več na Američana Bryanta Dunstona, ki naj bi kot naturalizirani igralec pomagal Sloveniji na EP. "Nanj ne računam več. Na priprave bi moral priti v teh dneh, vendar če do zdaj ni nobenih novic, jih tudi danes ali jutri ne pričakujem," je dejal Zdovc in izpostavil: "Že dolgo nisem imel takšne skupine igralcev. Užitek je delati z njimi, saj so vsi zelo motivirani. Zavedajo se, da je praktično vseh dvanajst mest v ekipi še odprtih in da lahko vsak pride na evropsko prvenstvo."

Reprezentanci, ki je v prvi fazi priprav trenirala v Kranjski Gori, se bodo v Zrečah pridružili še tisti, ki so imeli nekaj več odmora oziroma obveznosti. To so Alen Omić, Uroš Slokar in Zoran Dragić. Slednji je navdušen nad vzdušjem v ekipi. "Veseli me, da sem spet del reprezentance. Zame je igranje v dresu v državnim grbom velik izziv, zato komaj čakam, da se po 1. avgustu pridružim ekipi. Ne glede na vse odpovedi mislim, da imamo solidno ekipo, kako daleč bomo prišli, pa bomo videli šele na EP. Treba bo igrati tekmo za tekmo in se najprej prebiti v izločilne boje. Nato je vse mogoče," pravi Zoran Dragić.

Dnevu odprtih vrat je prisostvovalo lepo število ljudi. Dvorana je bila skoraj polna, presenečenje pa je sledilo po treningu. Ozka skupina reprezentance - direktor Matej Avanzo, najstarejši igralec Jure Balažić in selektor Zdovc - se je na skrivaj dogovorila s člani skupine Big foot mama, da ti novo himno reprezentance predstavijo prav v Kranju. Zdovc in Balažić sta celo zaigrala incident sredi dvorane, kateremu je nato sledilo presenečenje in glasna glasba iz zvočnikov ter refren pesmi Nove zmage - "Vrhovi čakajo na nas, vsi smo zbrani, zdaj je čas. V nove zmage naj odmeva glas".

 

"Celoten scenarij prepira z Zdovcem smo uskladili pred nekaj dnevi in kar težko je bilo skrivat pred ostalimi igralcim in štabom, saj nihče ni smel izvedeti ničesar. Pred presenečenjem sem bil nekoliko nervozen, če bo uspelo, a mislim, da je, saj so igralci čudno gledali kaj se dogaja. Himna mi je zelo všeč, prava navijaška skladba mora biti rockerska," je dejal Balažić.

Reprezentanco prva pripravljalna tekma čaka že v prihodnjem tednu. V četrtek ob 20.30 se bo v Kidričevem pomerila z Novo Zelandijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.