Šport
31 ogledov

Dunston obljubil zvestobo za štiri leta

Bryant Dunston EPA
Na Košarkarski zvezi Slovenije so se skupaj s selektorjem Juretom Zdovcem odločili podati uradno izjavo oziroma pojasniti vzgibe in podrobnosti odločitve za sprožitev postopka za naturalizacijo Bryanta Dunstona.

Pri Košarkarski zvezi Slovenije so se odzvali na zapise v medijih o tem, da so navezali stike z Američanom Bryantom Dunstonom, ki naj bi oblekel slovenski dres.

"Že ob vnovičnem prihodu na klop slovenske moške članske reprezentance, torej v letu 2014, je selektor Jure Zdovc vodstvo KZS seznanil z razmišljanjem o tem, da bi bilo potrebno za nadaljnje konkurenčno merjenje na najvišja mesta na evropskih in svetovnih prvenstvih naturalizirati tujega košarkarja, sposobnega igrati na mestu krilnega centra ali centra. Letos je prišlo do resnejšega razmišljanja oziroma obrisov omenjene naturalizacije," so v izjavi za javnost zapisali pri slovenski košarkarski zvezi.

"Ko sem v času, ko sem drugič prevzel slovensko izbrano vrsto, razmišljal o možnih kandidatih, sem preveril kar nekaj košarkarjev, ob kakovosti igre, pozitivnem značaju, borbenosti in možnosti vklopa v moj sistem igre pa je na vrh moje lestvice prišel Bryant Dunston. Poudaril bi, da je Dunston moja izbira in želja, s katero sem seznanil vodstvo Košarkarske zveze Slovenije. Sam sem pred 14 dnevi odšel v Pirej in ko se je izkazalo, da je ameriški krilni center izjemno zainteresiran za sodelovanje, sem KZS prosil za uradno sprožitev vseh možnih postopkov, da bi Dunston lahko zaigral že na letošnjem EuroBasketu," je o možnosti sodelovanja z Američanom dejal slovenski selektor.

"Poudaril bi, da je Američan zvestobo slovenskemu dresu obljubil za štiriletno obdobje, v nasprotju z nekaterimi namigi pa za svoje igranje nikakor ne bo prejel nobenega denarnega ali kakršnegakoli drugačnega nadomestila. Prepričan sem, da ga bo, če bo postopek naturalizacije uspešen, zaradi simpatičnosti, metanja za vsako žogo in neustrašnosti vzljubil vsakdo, ki trenutno še ni prepričan o smiselnosti njegovega prihoda," je še dodal Jure Zdovc.

Dunston je 203 centimetrov visoki, robustni krilni center, ki v Olympiacosu igra zadnji dve sezoni. V lanski sezoni je v evroligi v povprečju dosegal po 10,3 točke in 5,3 skoka na tekmo. Letos, ko je Olympiacos igral v finalu, je bilo njegovo povprečje nekoliko nižje, in sicer 7,1 točke in 4,4 skoka na tekmo. Dunston je odličen zlasti na obrambnih položajih, kar mu je lani in letos prineslo naziv najboljšega obrambnega igralca na stari celini.

Slovenija je že imela v svojih vrstah naturaliziranega Američana, in sicer organizatorja igre Ariela McDonalda, ki je igral za reprezentanco na evropskem prvenstvu leta 2001 v Turčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.