Šport
60 ogledov

Zdovc brez posebnih želja

Zdovc Klobučar prijateljska tekma Slovenija ZDA Las Palmas EPA
V pariškem Disneylandu bo danes popoldne, ob 16.30 uri, potekal žreb za EuroBasketa 2015, ki ga bodo gostile Francija, Hrvaška, Latvija in Nemčija. Slovenski selektor Jure Zdovc se ne obremenjuje z žrebom.

"Napovedi so vselej nehvaležne, posebnih želj pa niti nimam, čeprav je res tudi, da se zaradi sistema žreba lahko zgodi, da pademo v zelo težko skupino. A to niti ni pomembno, zavedati se moramo, da imamo kakovostne igralce, za katere upam, da bodo zdravi in, da bo ekipa še močnejša kot na SP 2014," je pred popoldanskim žrebom povedal slovenski selektor Jure Zdovc.

Za medalje v Lillu

Že pred tedni je postalo dokončno jasno, da bo Slovenija skupinski del prvenstva odigrala v zagrebški Areni, ob uspešnem uvodu pa se bodo nato Zdovčevi varovanci preselili v Lille, kjer bodo na sporedu odločilni boji za medalje. 

Žreba EuroBasketa 2015 se bo udeležila petčlanska slovenska delegacija: Matej Erjavec (predsednik), Gregor Griljc (podpredsednik), Rašo Nesterović (generalni sekretar), Matej Avanzo (direktor članskih reprezentanc) ter selektor Zdovc, ki optimistično napoveduje: "Premagamo lahko vsakogar."

 

Tokrat bo žrebanje v veliki meri delegirano, saj je ustroj evropskega prvenstva doživel nekaj sprememb. Prvič v zgodovini bodo eurobasket gostile štiri države, katerim je Fiba Europe dovolila, da si izberejo po eno državo, ki jo želijo imeti v skupini. Nemčija z Berlinom je izbrala Turčijo, Latvija oziroma Riga se je odločila za Estonijo, Francozi so povabili Finsko, Hrvati z Zagrebom pa so izbrali Slovence, katerih v dvorani Arena pričakujejo tudi do 10.000 na tekmo.

Zato je že jasno, da bo Slovenija v skupini s Hrvaško, iz tretjega bobna lahko dobi Grčijo ali BiH, iz četrtega Italijo, Poljsko, Belgijo, Makedonijo, iz petega Izrael, Češko in Gruzijo, iz šestega pa Rusijo, Nizozemsko ali Islandijo.

Sito za Rio 2016

EuroBasket 2015 bo štel tudi kot kvalifikacijsko sito za olimpijske igre, na katere se bosta neposredno uvrstili najboljši reprezentanci, še štiri pa bodo nastopile na dodatnem kvalifikacijskem turnirju junija 2016.

Jakostni bobni: 
Boben 1: Hrvaška, Francija, Litva, Španija.
Boben2: Finska, SLOVENIJA, Srbija, Ukrajina.
Boben 3: Bosna in Hercegovina, Grčija, Latvija, Turčija.
Boben 4: Belgija, Italija, Makedonija, Poljska.
Boben 5: Češka, Gruzija, Izrael, Nemčija. 
Boben 6: Estonija, Islandija, Nizozemska, Rusija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.