Šport
79 ogledov

Zdovc zanimiv za Panathinaikos

Tiskovna konferenca ob predstavitvi Jureta Zdovca. Anže Petkovšek
Slovenski selektor Jure Zdovc je po poročanju košarkarskega portala Eurohoops v pogovorih za prevzem grškega velikana Panathinaikosa.

Panathinaikos se pripravlja na finale grškega prvenstva, z mislimi pa je že tudi pri naslednji sezoni. Pri grškem velikanu namreč iščejo moža, ki naj bi zamenjal pred mesecem dni odstavljenega Duška Ivanovića. "Zeleni so v naslednji fazi pogovorov z Juretom Zdovcem glede prevzema mesta prvega trenerja," so tako zapisali na eurohoops.net.

Pri grških prvakih so sicer zadovoljni z delom, ki ga opravlja nekdanji Ivanovićev asistent Sotiris Manolopoulos, a vseeno iščejo nekoliko izkušenejšega trenerja, Manolopoulos pa naj bi bil član tudi naslednjega strokovnega štaba. Tudi Jureta Zdovca seveda zanima sodelovanje z evropskim velikanom, pri turškem Gaziantepsporu pa ima sicer pogodbo, ki velja še za naslednje leto. Dogovor s Turki naj bi bil sicer mogoč.

Američan, ki bi lahko dobil slovenski potni list

V Grčiji so se tudi razpisali, da ima Američan Bryant Dunston ponudbo slovenske reprezentance, da zaigra v njenih vrstah. Krilni center Olympiacosa je grškim medijem potrdil, da je že opravil prvi pogovor, da se bo o morebitnem nastopu za slovensko izbrano vrsto odločil po koncu klubske sezone. Dejal je, da ga nastop na EuroBasketu sicer zanima. Gre za dvakratnega najboljšega obrambnega igralca v Evroligi.

Doslej je za Slovenijo že nastopal en Američan, ki pa se je uveljavil najprej v slovenskem državnem prvenstvu. Ariel McDonald je najprej popeljal Interier Krško v finale prvenstva, nato pa je nosil tudi dres Uniona Olimpije. Kasneje je med drugim igral tudi za velikane kot so maccabi, Panathinaikos in Siena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.