Šport
63 ogledov

Slovenski reprezentant v Efesu

Bryant Dunston EPA
Turški košarkarski klub Anadolu Efes se je tudi uradno okrepil s centrom Bryantom Dunstonom in krilnim igralcem Derrickom Brownom.

Tako Bryant Dunston, ki je na seznamu slovenske reprezentance za letošnje evropsko prvenstvo, kot Derrick Brown sta podpisala dvoletni pogodbi, so sporočili iz turškega kluba.

Devetindvajsetletni in 203 centimetre visoki Dunston je v Turčijo prestopil iz pirejskega Olympiacosa, s katerim je igral v finalu Evrolige in osvojil naslov grškega prvaka. Na 29 tekmah Evrolige je v povprečju dosegal 7,1 točke in 4,4 skoka na tekmo, zadnji dve sezoni pa so ga izbrali za najboljšega obrambnega igralca tekmovanja. Dunston je pred tem igral še za Pallacanestro Varese, Hapoel Holon, Bnei HaSharon, Aris in korejski Mobis Phoebus.

Sedemindvajsetletni in 201 centimeter visoki Brown pa je zadnje tri sezone igral za Lokomotiv Kuban Krasnodar, pred tem pa je bil v severnoameriški ligi NBA član Charlotta in San Antonia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.