Šport
27 ogledov

Dirka v Spa poskrbela za vojno

Hamilton Rosberg VN ZDA EPA
Lewis Hamilton je dejal, da je nesreča med dirkačema mercedesa v Belgiji povzročila razmišljanje, da gre za vojno. Zaradi tega naj bi v drugem delu sezone vozil še boljše.

Konec tedna bo v Braziliji na sporedu predzadnja dirka sezone v formuli 1. Lewis Hamilton ima pred zadnjima dvema dirkama, v Abu Dabiju bodo 23. novembra sicer podelili dvojne točke, 24 točk naskoka pred moštvenim kolegom Nicom Rosbergom

Britanec je za prelomno dirko v sezoni sicer označil Veliko nagrado Belgije, ko je moral odstopiti po trku obeh mercedesev. Nemec je dirko končal na drugem mestu in takrat v skupnem seštevku povedel za 29 točk. Od takrat dalje je Hamilton nanizal pet zmag.

"Takrat nisem razmišljal o tem, kaj bo prineslo naslednjih pet ali deset dirk. Poskušal sem se le boriti in mu odščipniti nekaj točk. Po Spaju sem se odločil, da je treba nekaj izboljšati. 'To je vojna' sem pomislil. Vso nakopičeno energijo sem nato iz negativne spremenil v pozitivno," je dejal Hamilton, ki je konec tedna v Austinu zmagal že desetič v sezoni.

"Ne razmišljam, da sem zdaj v psihični prednosti. Vsak konec tedna se Nico resetira, pride na dirko in zmaga v kvalifikacijah. Psihično je zelo močan. Še vedno je tu, še vedno se bori," napet konec sezone napoveduje svetovni prvak iz leta 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.