Šport
20 ogledov

Hamilton utrdil vodstvo po smoli Rosberga

Lewis Hamilton
1/10
EPA
Lewis Hamilton je na premierni dirki v Sočiju vodil praktično od starta do cilja in se z zmago še utrdil v vodstvu skupnega seštevka pred prvim zasledovalcem in tokrat drugouvrščenim moštvenim kolegom Nicom Rosbergom. Tretje mesto je osvojil Valtteri Bottas.

Tri dirke pred koncem sezone ima Lewis Hamilton pred moštvenim kolegom Nicom Rosbergom  17 točk naskoka (291-274). Mercedes si je z dvojno zmago na premierni dirki za VN Rusije že zagotovil konstruktorski naslov. Do konca svetovnega prvenstva sledijo še preizkušnje za VN ZDA, VN Brazilije in VN Abu Dabija.

Hamilton je z zmago v Sočiju, kjer je bila na sporedu 16. dirka za veliko nagrado v sezoni 2014, povečal svoj naskok v točkovanju prvenstva. Rosberg se je kljub težavam v prvem krogu, ko je moral nepričakovano v bokse, prebil do drugega mesta, potem ko je celo dirko odpeljal z enim kompletom koles. Identičen vrstni red, kot smo ga videli na sobotnih kvalifikacijah, je dopolnil Valtteri Bottas, ki se kljub hitri vožnji v zadnjih krogih dirke ni uspel vmešati v dvoboj za drugo mesto.

Hamilton: "Mercedes se je vpisal v zgodovino"

"Za nami je nov uspešen konec tedna. Zelo dobro nam je šlo, tako meni kot ekipi- Mercedes se je vpisal v zgodovino s konstruktorskim naslovom. Ruski navijači in organizatorji so se izkazali, te dirke se v naslednjih sezonah zelo veselim," je po četrti zaporedni zmagi dejal Hamilton.

"Prepozno sem zaviral, to je to. Povsem nepotrebno. Ovinek je bil moj in moral bi ostati spredaj. Zaradi tega sem zelo razočaran. Potem so bila gume kvadratne in moral sem v bokse. Mislil sem, da je konec, zato sem zadovoljen, da mi je uspelo osvojiti drugo mesto. Med dirko bi lahko bolj pritiskal. Gume so bile na koncu v dobrem stanju, a tega prej nisem mogel vedeti,” je po dirki povedal Rosberg.

Več o današnjem dogajanju v Sočiju preberite na: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.