Šport
22 ogledov

Hamilton: "Vseskozi sem vedel, da ga bom premagal"

Hamilton Rosberg VN ZDA EPA
Lewis Hamilton je na poti do zmage v Austinu prelisičil Nica Rosberga in v isti sapi postal najuspešnejši britanski dirkač vseh časov. Nemec se je po dirki pritoževal nad sistemom ERS.

Nekdanji svetovni prvak Lewis Hamilton je v Austinu osvojill 32. zmago v svoji karieri, s čimer se je na večni lestvici pomaknil pred Nigela Mansella. S tem se je izenačil s Fernandom Alonsom, pred njim pa so samo še Michael Schumacher (91), Alain Prost (51), Ayrton Senna (41) in Sebastian Vettel (39).

"Ni čar v tem, da startaš z najboljšega položaja. Takšne dirke so še boljše, ko moraš prelisičiti dirkača pred seboj," je povedal Hamilton, ki se je veselil okrogle desete zmage v letošnji sezoni. 

"Dirkalnik, o katerem sem sanjal"

"V čast mi je, da sem na seznamu najboljših. Ponosen na to, da sem postal Britanec z največ zmagami. Moram priznati, da gre največja zahvala ekipi in dirkalniku, ki ga imamo. To je dirkalnik, o katerem sem sanjal in končno ga imam. To je bilo najboljše leto v mojem življenju in najboljša sezona v karieri," je bil presrečen 29-letnik. 

Hamilton si je zmago privozil v 24. krogu, ko je nepričakovano prehitel Nica Rosberga, nato pa se do konca dirke ni več oziral nazaj. "Pred mano sta še dve dirki in napadal bom enako na zadnjih petih ali desetih. Vsekozi sem napadal in vršil pritisk. Nico me ni blokiral, morda me ni pričakoval. Lahko bi zaviral pozneje, vendar nisem hotel, da bi se vrinil nazaj na notranjo linijo. Med dirko ni bilo trenutka, ko si ne bi mislil, da ga bom premagal," je sklenil Britanec.

Rosberg: "Mislil sem, da sem se odločil pravilno"

"Ko sem ga videl, da prihaja, sem se odločil za dodatni pospešek, vendar ga nisem dobil. Ugotovil sem, da sem naredil napako, saj sem z napačno rečjo poskušal uporabiti ERS," je dogajanje v odločilnem 24. krogu opisal Rosberg. "Mislil sem, da sem se odločil pravilno. Če bi uporabil gumb, bi imel takojšen učinek, pri stikalu pa je prišlo do zamude, tako da nisem dobil dodatnega ERS. Občutil sem izgubo moči, zato me je v zadnjih metrih tudi prehitel. Želel sem si dodatnega pospeška, ki je prišel z zamudo," je povedal Rosberg, ki ga je Hamiltonov manever nekoliko presenetil. Ko je Nemec ugotovil, kaj se dogaja, je bilo že prepozno.

Maksimalen izkupiček točk v Braziliji in Abu Dabiju bi zmagovalcu obeh prinesel 75 točk, kar Rosbergu omogoča dovolj manevrskega prostora za morebiten preobrat na vrhu razpredelnice, saj trenutno za Hamiltonom zaostaja za 24 točk.

Več o dogajanju v F1 preberite na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.