Šport
20 ogledov

Djoković brez težav naprej

Novak Djoković Đoković Reuters
Najboljši teniški igralec na svetu, Srb Novak Djokovič, je uspešno začel odprto prvenstvo Avstralije. V uvodnem kolu prvega turnirja za grand slam v sezoni je prvi nosilec zlahka s 6:2, 6:0 in 6:0 ugnal Italijana Paola Lorenzija. V ženskem delu turnirja pa se je že poslovila šesta nosilka, domačinka Samantha Stosur.

V moški konkurenci so napredovali vsi najvišje postavljeni igralci. Ob Novaku Djokoviću so si napredovanje priigrali tudi četrtopostavljeni Britanec Andy Murray, ki je s 4:6, 6:3, 6:4 in 6:2 premagal Američana Ryana Harrisona, peti nosilec, Španec David Ferrer, ki je bil s 6:1, 6:4 in 6:2 boljši od Portugalca Ruija Machada, in devetopostavljeni Srb Janko Tipsarević, ki je Rusa Dimitrija Tursunova ugnal s 5:7, 7:6 (12), 6:3 in 6:4.

V ženskem delu turnirja je Stosurjeva morala priznati premoč Romunki Sorani Cirstea, ki je slavila s 7:6 (2) in 6:3. Več uspeha so imele druga nosilka, Čehinja Petra Kvitova, ki je s 6:2 in 6:0 odpravila Rusinjo Vero Duševino, četrtopostavljena Rusinja Marija Šarapova, ki je Argentinki Giseli Dulko v dveh nizih prepustila le eno igro, sedma nosilka, prav tako Rusinja, Vera Zvonarjova, ki je s 7:6 (4), 6:7 (5) in 6:3 premagala Romunko Alexandro Dulgheru, in devetopostavljena Francozinja Marion Bartoli, ki je s 7:5 in 6:0 izločila rojakinjo Virginie Razzano.

Teniške rezultate iz dežele tam doli lahko spremljate na tej povezavi.

V sporu o preoblikovanju teniškega koledarja med Rafaelom Nadalom in Rogerjem Federerjem je Djoković podprl Federerjevo stališče. "Sem zato, da se te zadeve dogovorimo za zaprtimi vrati," je po zmagi v prvem kolu dejal Srb. Nadal je pred uvodom v letošnjo sezono neobičajno ostro javno kritiziral Federerja, ki mu očita, da se ni dovolj zavzel za interese igralcev v zvezi s tekmovalnim koledarjem. Švicar mu je v svojem mirnem slogu odvrnil, da to ne drži: "Le moj način je drugačen. Tega vprašanja ne izpostavljam na novinarskih konferencah."

Djoković sam se v spor med nekdanjima številkama ena svetovnega tenisa ni želel globlje vmešati. "Mislim, da v zvezi s tem ne morem povedati nič novega," je dejal Srb in potrdil, da tudi on tako kot Nadal in Federer misli, da je sezona predolga in preveč natrpana. "Poglejte le poškodbe, ki jih imajo igralci, in to tisti najboljši. Seveda je treba nekaj spremeniti," je še dejal branilec naslova turnirja v Melbournu, ki se je ob koncu lanske sezone prav tako ukvarjal z zdravljenjem poškodb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.