Šport
23 ogledov

Do 2015 oproščeno

Barbara Špiler olimpijske igre 2012 London Stanko Gruden/STA
Trener. Vladimir Kevo po Kozmusu ustvarja novo šampionko.

Atletika. “Seveda je glavni cilj evropsko prvenstvo do 23 let, kjer se bo Barbara poskušala uvrstiti čim višje, morda tudi seči po kolajni. Na svetovnem prvenstvu (SP) v Moskvi pa bo spet šlo predvsem za nabiranje izkušenj. Do leta 2015 ji je vse oproščeno,” je o svoji varovanki Barbari Špiler, ki je na mladinskih prvenstvih že osvojila naslov evropske prvakinje in svetovne podprvakinje, dejal Vladimir Kevo.

Nekdanji državni rekorder v metu kladiva je do uspehov popeljal tudi najuspešnejšega slovenskega atleta Primoža Kozmusa. “Vsi skupaj si morda želimo preveč. Od 21-letnega dekleta ne moremo pričakovati, da bo osvojilo kolajno na SP. To je nerealno. Vsak atlet mora dozoreti, tudi njej bo treba dati nekaj časa. Osebno pričakujem, da bo vrhunske rezultate dosegala po letu 2016. Tudi Primož je prvi članski finale dosegel pri 24 letih, kolajno pa dobil pri 27. Otrokom je treba dati čas,” je dodal Kevo ter kot prihodnost slovenske atletike izpostavil še tekača Žana Rudolfa in Marušo Mišmaš ter skakalca s palico Roberta Rennerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.