Šport
58 ogledov

Dober dan za Florido, slab za New York

nhl boston phoenix vancouver Reuters
Hokejisti Vancouvra so v severnoameriški ligi NHL ponoči pred domačimi gledalci izgubili proti Phoenixu z 2:4, a vseeno zadržali prvo mesto v severozahodni skupini. Poraz so doživeli tudi igralci Pittsburgha, ki so proti Floridi v gosteh klonili s 4:6, a tudi oni ostajajo prvi v atlantski skupini. Poraz obeh ekip iz New Yorka.

Phoenix je v Kanadi prišel do zmage predvsem po zaslugi Kyla Chipchure (51 točk na 235 tekmah), ki je zabil dva gola - prvega in zadnjega 23 sekund pred koncem. "Chipchura je poskrbel za dva pomembna gola. Igra z veliko samozavesti, tako da ga veliko uporabljamo v različnih situacijah. Je močan možakar, a ima tudi kar spodobne strelske sposobnosti," je svojega varovanca pohvalil trener Phoenixa Dave Tippett, ki ni mogel računati na prva strelca ekipe Radima Vrbato in Martina Hanzala.

nhl boston new york | Avtor: Reuters Reuters
Na Floridi pa se niso najbolje znašli pingvini. Prva ekipa atlantske skupine je imela tokrat največ težav s Tomašem Kopeckyjem, ki je prvič v karieri dosegel "hat-trick". Za nameček je prispeval še podajo in Floridi pomagal do šele šeste zmage na 19 tekmah. Po gol in dve podaji sta prispevala Brian Campbell in Tomaš Fleischmann, ki je zabil tudi svoj 100. gol v NHL.

Še naprej pa blestijo igralci Bostona, ki so dosegli še četrto zmago zapored - vse na gostovanjih. Tokrat so s 4:1 zmagali v New Yorku proti ekipi Islanders in le točko zaostajajo za vodilnim moštvom vzhodne konference Montrealom, ki pa je odigral kar tri tekme več. Eden junakov tekme je bil vratar Tuukka Rask s 36 obrambami.

Na drugih tekmah so New York Rangers doma klonili pred Winnipegom s 3:4, Washington je s 3:0 odpravil Carolino, Columbus je po podaljšku izgubil proti Dallasu s 4:5, Tampa Bay pred domačimi gledalci proti Buffalu z 1:2, Minnesota je po podaljšku z 2:1 ugnala Calgary, San Jose pa po kazenskih strelih Colorado.

Liga NHL, rezultati:

Columbus Blue Jackets : Dallas Stars 4:5*
Nikitin, Dorsett, Atkinson, Umberger; Morrow, Roy, Roussel, Eakin, Eriksson

Washington Capitals : Carolina Hurricanes 3:0
Backstrom, Erskine, Carlson

New York Rangers : Winnepeg Jets 3:4
Callahan, Pyatt, Stralman; Jokinen 2, Kane 2

Florida Panthers : Pittsburgh Penguins 6:4
Kopecky 3, Campbell, Goc, Fleischmann; Neal, Jeffrey, Martin, Kunitz

Tampa Bay Lightning : Buffalo Sabres 1:2
Stamkos; Hodgson; Myers

New York Islanders : Boston Bruins 1:4
Cizikas; McQuaid, Marchand, Krejci, Campbell

Minnesota Wild : Calgary Flames 2:1*
Zucker, Parise; Tanguay

Vancouver Canucks : Phoenix Coyotes 2:4
Garrison, Sedin; Chipchura 2, Boedker, Vermette

San Jose Sharks : Colorado Avalanche 3:2**
Couture, Galiardi; Kobasew, Olver

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.