Šport
20 ogledov

Chicago izboljšal rekord lige NHL

chicago blackhawks Reuters
Ekipa Chicago Blackhawks je po zmagi z 2:1 v dvoboju s San Jose Sharks postavila rekord v severnoameriški hokejski ligi NHL; kot prva doslej je na 17 zaporednih tekmah na začetku sezone dosegla vsaj eno točko na posameznem srečanju.

Sinoči sta bili le še dve srečanji; igralci Pittsburgh Penguins so doma premagali Florido Panthers s 3:1, hokejisti Nashville Predators pa so na svojem ledu izgubili z Vancouver Canucks z 0:1.

chicago blackhawks | Avtor: Reuters Reuters
V Chicagu je novinec Brandon Saad v tretji minuti zadnje tretjine premagal Anttija Niemija in postavil končni izid dvoboja. Patrick Marleau je San Jose sicer povedel v vodstvo 14,2 sekunde pred koncem prve tretjine, Viktor Stalberg pa je v 17. minuti drugega dela izenačil. "Včasih se tekmeci ob številčni prednosti na ledu preveč osredotočijo na napad in sam sem to tokrat izkoristil. Imel sem tudi nekaj sreče, da je šel plošček v mrežo na strani, kjer je imel vratar rokavico že postavljeno. To je bil zelo pomemben zadetek in ponosen sem, da sem bil del zgodovine," je dejal 20-letni Saad.

Saad je najmlajši igralec ekipe Blackhawks in je zabil svoj prvi zadetek v NHL ob številčni premoči tekmeca. V nadaljevanju je ostal vratar domačih Ray Emery (26 obramb) nepremagan. Chicago je tako izboljšal rekord NHL, ki so ga je v sezoni 2006-07 postavili hokejisti Anaheim Ducks, ki so nanizali 16 tekem z vsaj eno točko na srečanje, preden so nato na koncu sezone dvignili Stanleyjev pokal.

Liga NHL, rezultati:

Pittsburgh Penguins : Florida Panthers 3:1
Kunitz, Niskanen, Jeffrey; Weaver

Nashville Predators : Vancouver Canucks 0:1
Weise

Chicago Blackhawks : San Jose Sharks 2:1
Stalberg, Saad; Marleau

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.