Šport
14 ogledov

Kopitar blestel na derbiju

los angeles kings kopitar Reuters
Branilci naslova v Stanleyjevem pokalu, hokejisti Los Angelesa, so dosegli novo zmago v ligi NHL. V domači dvorani so v derbiju s 5:2 odpravili Anaheim.

Ključni igralec za zmago Kraljev je bil slovenski reprezentant Anže Kopitar, ki je prispeval podaje za 2:2, 3:2 in 4:2. Odločilna sta bila gola Slave Vojnova in Jakea Muzzina v 45. oz. 47. minuti za 4:2.

Končni izid pri zmagi nad vodilno ekipo pacifiške skupine in drugo ekipo zahoda je 21 sekund pred koncem postavil Jeff Carter, ko so gostje poskušali priti do podaljška z menjavo vratarja s šestim igralcem na ledu.

V kanadskem derbiju je Ottawa z 2:1 po izvajanju kazenskih strelov premagala vodilno ekipo severovzhodne skupine Montreal, Chicago, vodilna ekipa lige, je po podaljšku z 2:1 premagal Edmonton, Nashville je bil s 5:4 po podaljšku boljši od Dallasa, Toronto pa se je veselil zmage s 4:2 na gostovanju v Philadelphii.

Liga NHL, Izidi:
Los Angeles Kings : Anaheim Ducks 5:2
(Anže Kopitar 3 podaje za Los Angeles)

Philadelphia Flyers : Toronto Maple Leafs 2:4

Ottawa Senators : Montreal Canadiens 2:1 (kazenski streli)

Nashville Predators : Dallas Stars 5:4 (podaljšek)

Chicago Blackhawks : Edmonton Oilers 3:2 (podaljšek)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.