Šport
101 ogledov

Dobovec ostal pred vrati raja

Dobovec Pivovarna Kozel Facebook
Slovenskim prvakom v futsalu je za odmeven uspeh zmanjkala zgolj ena zmaga.

Slovenski nogometni prvak v futsalu Dobovec je v zadnjem, tretjem kolu elitnega dela lige prvakov v Moskvi izgubil proti domači ekipi KPRF (5:2) in tako ostal brez zgodovinske uvrstitve katerega slovenskih klubov na zaključni turnir četverice, ki bo konec aprila.

Dobovčani, ki so tretjič igrali v elitnem delu lige prvakov (pred tem v sezonah 2015/16 in 2018/19), so na turnirju igrali dobro in v prvem kolu s 3:1 premagali belgijski Halle-Gooik, v drugem pa so odpravili še Mostar iz Bosne in Hercegovine s 6:1. Izbranci Kujtima Morine so tako prišli do odločilnega boja z Rusi za prvo mesto v skupini A., za preboj med elitno četverico bi potrebovali vsaj točko.

Na zaključni turnir sta se sicer že prebila tudi Barcelona iz skupine D in branilec naslova Sporting CP iz skupine B.

Žiga Čeh je Dobovčane povedel v vodstvo v sedmi minuti, ko je s trebuhom žogo potisnil v mrežo po podaji Tea Turka iz kota z desne strani. Vodstvo pa je trajalo kratek čas, saj je v deveti minuti Artem Nijazov izkoristil lepo dolgo podajo Lina s strelom pod prečko. V 15. minuti je Čeh imel novo lepo priložnost, ko je bil sam pred tekmečevim vratarjem, a žogo poslal malo mimo gola, takoj zatem je na drugi strani podobno priložnost zapravil Nijazov. V 17. minuti pa so se slovenski prvaki znova veselili, po novi podaji Turka z desne strani je bil pred golom najbolj spreten Vedran Matošević.

V 18. minuti je Damir Puškar ustavil nevarna poskus Paulinha in Romula, prvi pa je bil nevaren tudi v 20. minuti, ko je malo zgrešil cilj. Nijazov je manj kot pol minute pred koncem zatresel še prečko slovenskega gola. Alen Fetić pa je nekaj sekund pred koncem namučil Alberta Tsaiderja v vratih Rusov.

V 22. minuti so Rusi spet izenačili, ko je Paulinho stekel za slovensko obrambo in žogo po lepi dolgi podaji z lobom spravil še čez Puškarja za 2:2. Ruski pritisk je v 27. minuti malce prekinil Rok Mordej, ki je stekel v protinapad in z leve strani nato le za malo žogo poslal čez vrata. Rusi pa so pritisk kronali v 33. minuti, ko je Denis Totošković izgubil žogo malce zunaj lastnega kazenskega prostora, odvzel mu jo je Arser Bagirov, ki je nato matiral še Puškarja. V 36. minuti je bil za nameček izključen Mordej zaradi prekrška nad Bagirovom.

Puškar je imel nato nekaj dela ob številčni prednosti gostiteljev turnirja, ki so na 4:2 povišali v 38. minuti, ko je več kot z desetih metrov zadel Denis Burkov. Končni izid je v 40. minuti postavil Lin, ki je prestregel podajo Čeha in nato z več kot polovice igrišča žogo poslal v prazno mrežo, saj so Dobovčani igrali brez vratarja.

Liga prvakov, elitni del (skupina A), 3. kolo:

Halle-Gooik - Mostar   8:3 (3:3)
Dobovec - KPRF         2:5 (2:1)

LESTVICA:
1. KPRF          3  3  0  0 14:5  9
2. Dobovec       3  2  0  1 11:7  6
3. Halle-Gooik   3  1  0  2 10:8  3
4. Mostar        3  0  0  3  6:21 0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.