Šport
7095 ogledov

Đoković to je vsak dan: Brez tega ne začnem dneva

novak đoković Epa
Srbski teniški igralec na enak način začenja dneve.

Prvi igralec sveta Novak Đoković se je ponovno prebil v četrtfinale Wimbledona, kjer je njegov tekmec Madžar Marton Fucsovics. Srb ima pred vsakim dvobojem štvilne rituale, eden izmed tehpa je tudi ta, da dan začenja z zdravo prehrano. "Moj najljubši obrok za zajtrk je sadje in zeleni smoothie. Brez tega ne morem začeti dneva," je na instagramu zapisal Đoković.

Med dvoboji sicer ne zaužije veliko. "Tenis se razlikuje od drugih športov, nima istih fizičnih zahtev. V tenisu lahko dvoboj traja tudi pet ur. Med obračunom v glavnem jem datelje, včasih malce banane, v glavnem pa datelje. Pijem vodo in dve različni energetski pijači in to je to," je sicer razložil Srb.

"Verjamem v psiho, v čustva. Pravijo, da ko te je strah, se stisne želodec in ne moreš jesti. Strah, trema in motivacija, vse to se zgodi, ko igraš v Wimbledonu, stisne te v želodcu. Ne razmišljaš o hrani, a veš, da boš imel dovolj energije, ker si na začetku dneva naredil vse na pravi način, da bi bil na maksimumu. Tu je še adrenalin. Maratonci tečejo tudi po deset ur in medtem nič ne jedo. Marsikdo se vpraša, kako jim upe. Vse je mogoče," pravi Đoković.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice