Šport
3455 ogledov

Đokovićev oče napadel Federerja: "Ljubosumen je!"

roger federer Epa
Oče Novaka Đokovića se je znova lotil sinovega velikega rivala Rogerja Federerja.

Novak Đoković velja za enega najbolj dostopnih in spoštljivih teniškiih igralcev na svetu, česar pa zagotovo ne moremo trditi za njegovega očeta.

Srđan Đoković se je v obširnem intervjuju za Novosti.rs spet pritoževal nad odnosom nekaterih navijačev, spotoma pa je odprl še novo fronto z Rogerjem Federerjem. Izjavil je tudi, da je njegov sin daleč najboljši tenisač vseh časov in da bodo v nekaj letih to potrjevale tudi številke.

Đoković po kariernih dosežkih dosega in marsičem prekaša Rogerja Federerja in Rafaela Nadala, vendar med navijači nikoli ni bil in ne bo tako priljubljen kot njegova rivala, kar se odraža tudi na stadionih širom sveta, kjer se Đokovićevi podporniki nemalokrat znajdejo v manjšini.

srđan đoković | Avtor: Epa Epa
Teorij o tem, zakaj je temu tako, je veliko, najpogostje pa se omenja njegovo poreklo, saj zahodni mediji nikoli ne bodo sprejeli, da je fant iz "revne" Srbije zavladal belemu športu.

"Izvor vsega tega je zagotovo v naših koreninah, političnih in drugih odnosih. Novak navijačem ni dal niti enega razloga, da ga ne bi imeli radi. Vljuden, prijazen, kulturen in obziren. Obožujejo ga po celem svetu, razen anglosaksoncev. Oni si izumili ta šport, potem pa pride nek fant in revne in majhne države ter jim pokaže, da to ni samo njihov šport, temveč tudi našPo drugi strani pa Novaka obožuje šest sedmin sveta, zelo je priljubljen na Kitajskem, Japonskem, v Indiji, Rusiji, Južni Ameriki," je povedal Srđan, ki ne more preboleti, da je občinstvo med polfinalnim obračunom letošnje OP Avstralije spet stopilo na stran Švicarja. "Pomislite! Novak je sedemkratni zmagovalec OP Avstralije (osemkratni po letošnji zmagi, op. a), a 90 odstotkov ljudi navija za nasprotnika. Zakaj? S čim si je to zaslužil?" se je spraševal Srđan, nato pa izstrelil nekaj strupenih puščic proti zmagovalcu 20 turnirjev za grand slam.

"Federer je sijajen igralec, vendar ne bi mogel trditi, da je sijajna oseba. Ljubosumen je na Novaka od samega začetka, ker je vedel, da je boljši od njega in da ga bo presegel," je prepričan.

andre agassi Ostro nad ATP Šport Bivši prvi igralec: Agassi je bil štirikrat dopingiran, vse so zamolčali

Đoković starejši je bil v preteklosti že večkrat kritičen do Federerja. Pred dvema letoma ga je označil za velikega šampiona, a majhnega človeka, še pred tem je leta 2013 izjavil, da Federer največji tenisač vseh časov, kot oseba pa popolno nasprotje.

Še korak dlje je šel pred štirimi leti, ko je Švicarja podil v pokoj. "Ne razumem, zakaj še vedno igra tenis. Star je 34 let," je izjavil.

Đoković: "Nisem popoln"

Novak Đoković, ki je po zmagi v Melbournu spet skočil na prvo mesto teniške lestvice, je trenutno v Beogradu, kjer se pripravlja za nadaljevanju sezone. Očetovih izjav po pričakovanjih ni želel komentirati, je pa poudaril, da se na igrišču ne počuti nepriljubljenega.

"Nimam negativnih čustev do ljudi, ki ne navijajo zame. Veliko se piše o tem, da me ljudje ne marajo, vendar nimam takega občutka. Priznam, da nisem vedno ponosen na svoje reakcije na igrišču, kjer včasih izgubim nadzor. Nisem popoln. Delam napake in se iz njih poskušam učiti. Ko igram proti Federerju in Nadalu, večina gledalcev navija za njiju, vendar to ne pomeni, da me navijači sovražijo. Prav tako ne pomeni, da moram srbsko javnost obrniti proti celemu svetu samo zato, ker me v finalu grand slam podpira manj ljudi."

novak đoković | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 11:59 20.februar 2020.

    Obstajajo še druge statistike.Mislim pa,da bo naklepal še nekaj Grand slamov,za Federerja pa dvomim,ni pa nujno.

  • mevut22 07:19 20.februar 2020.

    aja kje ju že prekaša? Najuspešnejši tenisači (vsaj 5 naslovov) # Tenisač Skupaj AVS FRA ANG ZDA 1 Zastava Švice Roger Federer 20 6 1 8 5 2 Zastava Španije Rafael Nadal 19 1 12 2 4 3 Zastava Srbije ...prikaži večje Novak Đoković 17 8 1 5 3 4 Flag of the United States Pete Sampras 14 2 0 7 5 5 Zastava Avstralije Roy Emerson 12 6 2 2 2 6 Zastava Avstralije Rod Laver 11 3 2 4 2 = Zastava Švedske Björn Borg 11 0 6 5 0 8 Flag of the United States Bill Tilden 10 0 0 3 7 9 Zastava Združenega kraljestva Fred Perry 8 1