Šport
3173 ogledov

Bivši prvi igralec: Agassi je bil štirikrat dopingiran, vse so zamolčali

Marcelo Rios Epa
Nekdanji prvi lopar sveta spregovoril brez dlake na jeziku.

Zdaj 44-letni Čilenec Marcelo Rios je bil nekoč prvi igralec sveta. Specialist za peščena igrišča turnirja za grand slam v svoji karieri ni osvojil, enkrat je zaigral le v finalu Odprtega prvenstva Avstralije. Svojo športno pot je sklenil pri 27 letih, saj je imel veliko težav s poškodbami.

"ATP smrdi, to je največje sranje. To so pravi gringosi. Na zaključnih turnirjih so vedno izbrali trdo podlago zaradi Peta Samprasa. Sergi Bruguera in jaz sva zahtevala, da naj se vsako leto spremeni podlaga, a tega niso dovolili. Tudi Andreju Agassiju, ki je štirikrat padel na testih za doping, so dovolili igranje, saj je tenis začel propadati," je za čilensko La Tercero dejal Rios.

V že omenjenem finalu v Melbournu ga je leta 1998 premagal Čeh Petr Korda. "V finale proti meni je prišel kot avion. Mesec dni kasneje sem ga zlahka premagal, on pa se mi je smejal v obraz, ker nisem jemal prepovedanih sredstev. Če ne štejemo alkohola," je še dodal Rios.

Ta se je sicer negativnih kritik izognil ob omembi Rogerja Federerja, ki je v preteklosti Riosa označil za 'popolnega tenisača'. "Kar je dejal, mi pomeni več, kot če bi me sprejeli v teniško hišo slavnih. Tam so prav tako gringosi." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice