Šport
22 ogledov

Đokoviću se obetajo trije milijoni dolarjev

Djoković Đoković Štepanek Wimbledon OP Velike Britanije tenis tretji krog EPA
Novak Đoković je zmagovalec tekmovanja Emirates Airline US Open Series. Srbski teniški šampion je v zadnjih šestih tednih zbral največje število točk in bo na zadnjem grand slamu sezone lovil rekordno denarno nagrado v zgodovini.

Emirates Airline US Open Series je vsakoletno tekmovanje, ki ga od leta 2004 prirejajo v ZDA. Pred zadnjim turnirjem velike četverice v New Yorku se tenisači merijo na pripravljalnih turnirjih po ZDA, ki med drugim vključujejo tudi dva mastersa. Tenisač, ki v tem obdobju zbere največe število točk, se nato poteguje za nagrado v višini milijon ameriških dolarjev.

Novak Djoković Đoković Toronto | Avtor: Reuters Reuters
Američan Sam Querrey je bil do nedavnega edini, ki bi na vrhu še lahko ogrozil Đokovića, vendar je s porazom v polfinalu turnirja v Winston-Salemu zapravil svojo priložnost. Drugi igralec sveta si je prvo mesto na lestvici šesttedenske ameriške turneje zagotovil z zmago na mastersu v Torontu, odlično pa se je odrezal tudi v Cincinnatiju, kjer je zaigral v finalu. Srb je postal že osmi zmagovalec v zadnjih devetih letih. Edini, ki mu je ameriško turnejo uspelo osvojiti dvakrat, je Andy Roddick (2005, 2006).

Nagradni sklad v Flushing Meadowsu (US Open) zmagovalcu obljublja 1.9 milijona dolarjev, medtem ko bi Đoković v primeru ubranitve lanskoletnega naslova v žep pospravil kar 2.9 milijona ameriških zelencev - največja denarna nagrada v zgodovini teniških turnirjev.

Domači favorit ugnal višje postavljenega Čeha

john isner  | Avtor: EPA EPA
Ameriški teniški igralec John Isner je ubranil naslov na teniškem turnirju serije ATP z nagradnim skladom 553.125 dolarjev v ameriškem Winston Salemu. Isner, tretji nosilec, je za drugi zaporedni naslov na tem turnirju v finalu premagal drugega nosilca Čeha Tomaša Berdycha s 3:6, 6:4, 7:6 (9). Američan je osvojil svoj peti naslov na turnirjih ATP in drugega v letošnjem letu. Najboljši je bil tudi na turnirju v Newportu.

Winston-Salem, ATP 250, finale:

John Isner (ZDA/3) : Tomaš Berdych (Češ/2) 3:6, 6:4, 7:6(9)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.