Šport
953 ogledov

Dolenec: "Ukrepi strožji kot v Sloveniji, ne moremo niti na sprehod."

jure dolenec Profimedia
Med tistimi, ki v teh dneh z grozo spremljajo nenadzorovano širitev koronavirusa po Španiji, je tudi slovenski rokometni reprezentant Jure Dolenec.

Španija je postala druga najhuje prizadeta evropska država zaradi koronavirusa. Z Iberskega polotoka, kamor se je preselil leta 2017, ko je postal član katalonskega rokometnega velikana, se je oglasil Jure Dolenec in opisal stanje v državi, kjer je COVID-19 zahteval že skoraj 3500 življenj.

"V hišo smo zaprti že 13 zaporednih dni. Ukrepi so še strožji kot v Sloveniji, ne moremo na sprehod z družino in podobno. Samo ena oseba gre lahko v trgovino, lekarno ali banko. Dnevi so si med seboj podobni, vse skupaj je malce monotono, vendar imamo to srečo, da imamo nekoliko večjo hišo in nekaj vrta, kjer se lahko otroka zabavata. Tudi vreme je bilo lepo. Zaenkrat kar gre, a situacija je težka za vse, zato upam, da se bo zdravstveno stanje v svetu čim prej izboljšalo," je v oddaji Dobro jutro na TV SLO 1 povedal 31- letnik Dolenec.

Jure Dolenec EP v rokometu SLO POR | Avtor: Epa Epa

Razkril je tudi, da na ulicah vlada poostren nadzor. "Ko sem šel nazadnje v trgovino, sem videl tudi policijsko kontrolo. Mislim, da so kar strogi, kar je glede na situacijo v državi tudi pravilno. Druge rešitve ni. Premier je predlagal podaljšanje karantene do 12. aprila. Izredno stanje bo še nekaj časa trajalo," je povedal in dodal, da se za zdaj počuti dobro, saj ima ob sebi svojo družino.

"Verjetno bi bilo precej težje, če ne bi imel družine. Zaenkrat kar dobro shajamo. Imamo se v redu in zdržali bomo še tri tedne. Upam, da bodo v tem času uspeli vsaj omejiti virus. Vsi pa pogrešamo stike z zunanjim svetom. Moramo potrpeti."

Fizično kondicijo ohranja s pomočjo domačega fitnesa, aktivno pa so se v omejevanje negativnih posledic premora vključili tudi iz kluba.

"V klubu so glede tega zelo aktivni. Vsak dan dobimo program za trening. Dvakrat na teden imamo tudi videokonferenco, takrat oddelamo tudi skupni trening. Dobivamo tudi drugačne naloge, morali smo denimo predstaviti svoje rokometne začetke. Jaz imam srečo, ker lahko dokaj normalno treniram, saj smo si že ob vselitvi v hišo postavili manjši fitnes. Fizično pripravo bom obdržal na visoki ravni, a dejstvo je, da brez rokometne žoge ni isto," je sklenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice