Šport
50 ogledov

Dolgoletni Kopitarjev soigralec veliki junak prvega polfinalista

NHL Profimedia
Nekdanji Kopitarjev soigralec zadel za napredovanje Montreala, ki je kar pometel z nesrečnim Winnipegom.

Znan je prvi polfinalist letošnje končnice najmočnejšega hokejskega prvenstva na svetu. Kanadska zasedba Montreal Canadiens se je uvrstila med najboljših štirih v boju za Stanleyjev pokal, potem ko je s 4:0 v zmagah izločila Winnipeg Jets. Napredovanje je zagotovil Tyler Toffoli, nekdanji soigralec Anžeta Kopitarja v LA Kings, z golom v podaljšku.

Toffoli, ki je kar sedem sezon preživel v majici kraljev iz Los Angelesa, je Montrealu priigral zmago v podaljšku na četrti tekmi drugega kroga končnice severnoameriške lige NHL v kanadski skupini sever.

NHL | Avtor: Profimedia Profimedia

Devetindvajsetletni Kanadčan je bil zanesljiv po preteku minute in 39 sekund podaljška tekme na ledeni ploskvi dvorane Bell Centre. To je domača zasedba iz Montreala dobila s 3:2.

Nick Suzuki je tekmo končal z dvema podajama, vratar Carey Price pa je zbral 15 obramb za Canadiens, ki so osvojili sedmo tekmo po vrsti. Ekipa Montreala bo v polfinalu končnice severnoameriške lige NHL igrala proti zmagovalcu obračuna med Colorado Avalanche in Vegas Golden Knights.

NHL | Avtor: Profimedia Profimedia

Logan Stanley je dvakrat zadel za goste iz Winnipega, Connor Hellebuyck pa je imel na svojem računu kar 39 obramb. Zasedba Jets je sicer redni del sezone v skupini North končala na tretjem mestu, mesto višje od Montreala. V končnici pa so bili povsem v podrejenem položaju.

Domača zasedba je na četrti tekmi povedla že na začetku devete minute, ko je bil uspešen Erik Gustafsson, 51 sekund pred koncem prve tretjine pa je na 2:0 povišal Artturi Lehkonen. Winnipeg je izsilil podaljšek, a je Toffoli, ki je član Montreala od oktobra lani, ko se je tja preselil iz Vancouvra, hitro končal sanje reaktivcev.

NHL | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugem krogu končnice v vzhodni skupini je New York Islanders povedel s 3:2 v zmagah. Otočani so na peti tekmi v gosteh v dvorani TD Garden s 5:4 premagali Boston Bruins.

Junak otočanov je bil ruski vratar Semjon Varlamov, ki je domačim paral živce s kar 40 obrambami. Za New York Islanders so zadeli Mathew Barzal, Josh Bailey, Jordan Eberle, Kyle Palmieri in Brock Nelson.

V vrstah Bostona je bil dvakrat uspešen David Pastrnak, zadela sta tudi David Krejči in Brad Marchand. Charlie McAvoy je imel na svojem računu tri podaje, finski vratar Tuukka Rask ni imel najboljšega večera. Potem ko je dovolil štiri zadetke, ga je v domačih vratih zamenjal Jeremy Swayman.

NHL | Avtor: Profimedia Profimedia

* Izida, končnica, 2. krog:
- skupina Vzhod:
Boston Bruins - New York Islanders  4:5
- NY Islanders vodijo s 3:2 v zmagah;

- skupina Sever:
Montreal Canadiens - Winnipeg Jets  3:2 (podaljšek)
- Montreal je napredoval v polfinale s 4:0 v zmagah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.