Šport
80 ogledov

Domače slovo od Evrope kot obliž na rane

Krim Mercator Facebook
Rokometašice Krima so na zadnji domači evropski tekmi v letošnji sezoni prišle do zmage.

Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. kolu glavnega dela lige prvakinj premagale CSM Bukarešto s (23:22). Že pred tem so Ljubljančanke ostale brez možnosti za napredovanje iz skupinskega dela tekmovanja.

Pri domačih je Tjaša Stanko tekmo končala z osmimi goli, pri gostjah pa Iulia Vasilica Curea z devetimi.

Krimovke so v prvem polčasu proti nekoliko oslabljeni ekipi iz Romunije, ki si je že pred tem zagotovila četrtfinale, pokazale enakovredno igro in bile večino časa v ospredju. V 12. minuti je Tamara Mavsar poskrbela za prvo Krimovo vodstvo z dvema goloma prednosti. Sledilo je obdobje, ko so gostiteljice držale takšno prednost, že v 21. minuti pa so gostje ostale še brez Marie Claudie Constantinescu, ki je naredila grob prekršek nad Saro Ristovsko in dobila rdeči karton. Kljub temu pa domačinkam kljub dobri predstavi Miše Marinček Ribežl ni uspelo pobegniti, še več, igralke Bukarešte so v 28. minuti prek Iulie Vasilice Curea izid spet izenačile. Čeprav so imele Krimovke kar nekaj priložnosti za tri zadetke naskoka, pa so v drugi polčas nesle zgolj enega.

Po podobnem scenariju se je odvil uvod drugega polčasa, a v 36. minuti so domačinke vendarle ušle na 15:12 po protinapadu in golu Polone Barić. Le dobro minuto pozneje je Mavsarjeva zadela za 16:12 in prisilila ekipo iz Romunije k minuti odmora. Za še več veselja na tribunah dvorane na Kodeljevem je v 41. minuti Tjaša Stanko še povišala prednost Krima na 17:12, Lamrpini Tsakalou pa je le malce zatem z golom za 18:12 Krim pripeljala na rob tako želene zmage v glavnem delu. Za novo najvišjo prednost Krima je poskrbela Mavsarjeva za 19:12. Ob razpoloženi obrambi na čelu z Marinček Ribežlovo (v zapisniku so ji našteli kar 22 obramb) so gostje v prvi polovici drugega dela dosegle vsega zadetek, drugega je šele v 46. minuti prispevala Jovanka Radičević.

Zatem pa se je Romunkam odprlo, hitro so se približale le na 20:17. Ko pa je Stankova odgovorila z zaporednima goloma za 22:17 v 53. minuti, so lahko na domači klopi spet lažje zadihali. Da pa še ni bilo povsem konec drame, je poskrbela Curea, ko je 40 sekund pred koncem zmanjšala zaostanek na končnih 23:22. Krimovke so nato kljub igralki manj znale porabiti preostanek časa in se veselile prve zmage v tem delu tekmovanja.

"Tudi pri 19:12 smo vedeli, da ni še konec. Ampak mislim, da smo zasluženo zmagali, glede na to, da smo celo tekmo vodili. Gre vendarle za kakovostno ekipo, čeprav so nekatere igralke manjkale, ampak Real Madrid v rokometu je pač trenutno Bukarešta. Na koncu koncev pa je danes boljša ekipa zmagala."
Uroš Bregar, trener Krima

Vipers Krim Liga prvakinj Šport Krim se je poslovil od upov po napredovanju

Izbranke Uroša Bregarja, ki nimajo več možnosti za četrtfinale, bodo zadnjo tekmo v tem tekmovanju igrale prihodnjo nedeljo, ko bodo gostovale pri Ferencvárosu.

EHF liga prvakinj (skupina 2), 9. kolo:

Krim Mercator - CSM Bukarešta 23:22 (12:11)
Stanko 8, Mavsar, Barić, Tsakalou po 4; Curea 9, Lazović 5.

Györ - Ferencváros 32:32 (15:13)

NEDELJA:
Thüringer HC - Vipers Kristiansand

LESTVICA:
1. Györ 16
2. Vipers Kristiansand 10 (-1)
3. CSM Bukarešta 10
4. Ferencváros 10
5. Krim Mercator 5
6. Thüringer HC 1 (-1)

(+/-) - število odigranih tekem glede na ostale ekipe 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.