Šport
105 ogledov

Domžalčani najboljši v občini Domžale

nogomet Saša Despot
Nogometaši Domžal so v tekmi 26. kroga prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje s 3:0 (2:0).

V obračunu sosedov, ki v zadnjem času niso našli prave forme in so v spomladanskem delu sezone zbrali manj točk od pričakovanj, so bili boljši favorizirani Domžalčani. Zadnjeuvrščene Radomlje so odpravili s 3:0 in se začasno povzpeli na drugo mesto lestvice.

Že začetek tekme je nakazal, da bodo imeli več od igre domžalski nogometaši, tokrat formalno gostje v športnem parku v Domžalah. Vratar Domžalčanov Nejc Vidmar je praznoval jubilej, 150. nastop v prvi ligi, a je imel precej manj dela kot na drugi strani Vjekoslav Andrić. Domžalčani so v uvodu prvega dela nanizali nekaj polpriložnosti, a Matic Črnic in Alen Ožbolt nista bila natančna. Drugače je bilo v 27. minuti, ko je prav Ožbolt sprožil od daleč, vratar Andrić je žogo le odbil, Slobodana Vuka pa je v kazenskem prostoru oviral Rok Jazbec in sodnik je pokazal na belo točko. Zanesljivo jo je izvedel Črnic.

Vodstvo se je hitro podvojilo, saj je Juninho, ki je nekaj minut pred tem že imel veliko priložnost, a je Andrić branil, zadel v 35. minuti; po podaji Črnica je sprva poskušal Vuk, žoga pa je nato prišla do Juninha, ki jo je iz bližine potisnil v gol.

Radomljani so si v nadaljevanju le pripravili nekaj strelov na gol, toda s poskusi Luke Cerarja in Jureta Balkovca od daleč niso bili nevarni za Vidmarja. Za Domžalčane bi lahko izid povišal Slobodan Vuk, potem ko je po akciji Rudija Požega Vancaša in Dejana Trajkovskega s kakšnih 12 metrov za las meril čez vrata. Kljub trdnemu vodstvi so domžalski nogometaši še poskušali, po akciji Benjamina Morela in Mateja Eterovića je ta poskusil s strelom s kakšnih 13 metrov, a je bil Andrić na mestu. Vseeno pa so se Domžalčani veselili še tretjič, ko je tik pred koncem rezervist Morel prišel do zadetka, po natančni podaji Trajkovskega je žogo z glavo potisnil v gol.

Prva liga Telekom Slovenije, 26. kolo:

Kalcer Radomlje : Domžale  0:3 (0:2)
Črnic 27./11-m, Juninho 35., Morel 90.

Jutri:
Gorica - Celje
Maribor - Krka
Olimpija - Zavrč
Rudar - Luka Koper

Lestvica:
1. Maribor  54 (-2)
2. Domžale  52
3. Celje  50 (-1)
4. Olimpija  43 (-2)
5. Zavrč  38 (-1)
6. Luka Koper  31 (-1)
7. Rudar  29 (-1)
8. Gorica  22 (-1)
9. Krka  22 (-1)
10 Kalcer Radomlje 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.