Šport
26 ogledov

Dosmrtna prepoved za zmagovalca Gira

Danilo Di Luca je v ciljnem sprintu ugnal vso konkurenco. Žurnal24 main
Nekdanji zmagovalec kolesarske dirke po Italiji Danilo di Luca se lahko poslovi od ukvarjanja s profesionalnim športom.

Oddelek za boj proti dopingu pri Italijanskem olimpijskem komiteju (Coni) je za italijanskega kolesarja Danila di Luco predlagal dosmrtno prepoved nastopanja na tekmovanjih zaradi kršitve protidopinških pravil.

Sedemintridesetletni Italijan je predčasno končal letošnjo italijansko pentljo, potem ko je bil pozitiven na testu konec aprila, neposredno pred pričetkom Gira, na prepovedano snov za vzpodbujanje rasti rdečih krvničk eritropoetin. Di Luca je na Giru že bil pozitiven in je že prestal prepoved nastopanja.

Zaradi ponovitve najstrožja kazen

Tudi vzorec B je potrdil sum o nepravilnostih, kar za Di Luco pomeni slovo od nastopanja na tekmovanjih. Leta 2009 je Di Luca zlorabil sredstvo CERA in takrat dobil dveletno prepoved nastopanja. Prepoved so mu takrat zaradi sodelovanja s preiskovalci skrajšali na devet mesecev.

Po zmagi na Giru leta 2007 je dobil trimesečno prepoved nastopanja, saj je sodeloval z "dopinškim" zdravnikom Carlom Santuccionejem. Zaradi ponovljenega dejanja je Coni tudi predlagal najstrožjo kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.