Šport
49 ogledov

Dragić prvi strelec, šok za prvake

Dwyane Wade, Goran Dragić Profimedias
Ekipa Miami Heat je v ligi NBA doma s 107:89 premagala Detroit Pistons in dosegla pomembno zmago v boju za čim višjo uvrstitev na vzhodnem delu lige, kjer je ostala na petem mestu.

Med najzaslužnejšimi za uspeh Miamija je bil Goran Dragić, ki je bil z 22 točkami prvi strelec dvoboja proti Detroitu. V svojo statistiko je slovenski organizator igre vpisal še osem podaj in pet skokov. Dwyane Wade in Josh Richardson sta dodala po 16 točk, Hassan Whiteside pa je za Miami zbral 14 točk in 12 skokov.

"Želimo igrati kar največ tekem v končnici v domači dvorani in to je ta trenutek najpomembneje. Pred nami je še pet tekem in vsaka je pomembna," je dejal Dragić po stoti medsebojni tekmi Miamija in Detroita v rednem delu sezone; Miami vodi z 52:48 v zmagah.

Miami je tako ostal v koraku z ekipami, ki se borijo za tretje mesto v vzhodnem delu lige, saj so trenutno tretji Atlanta Hawks ugnali Phoenix Suns s 103:90, četrti Boston je bil tokrat prost, šesta ekipa, Charlotte Hornets, pa je izgubila na gostovanju s Toronto Raptors z 90:96. Za Detroit, ki ima na osmem mestu, to kot zadnje vodi v nadaljevanje bojev za prvaka, še vedno dve zmagi prednosti pred Chicagom, sta bila najuspešnejša Reggie Jackson in Tobias Harris s po 21 točkami.

Biki so klonili v Memphisu, kjer so Grizzlies slavili s 108:92. Na čelu v tem delu lige so igralci Cleveland Cavaliers, ki so s tokrat nerazigranim LeBronom Jamesom (17 točk) s 109:80 ugnali Milwaukee Bucks.

Branilci naslova, igralci Golden State Warriors, pa so presenetljivo izgubili na domačem parketu proti moštvu Minnesota Timberwolves. Peto najslabše moštvo v ligi je najboljše premagalo po podaljšku s 124:117. Košarkarji Golden State sedaj ne smejo v rednem delu sezone izgubiti nobene od preostalih štirih tekem, če želijo izboljšati rekord Chicago Bulls po številu zmag v eni sezoni (72). Bojevniki so zdaj pri izkupičku 69 zmag in devet porazov. Nalogo jim bo otežilo dejstvo, da bodo polovico od preostalih tekem odigrali z ekipo San Antonio Spurs, ki je za njimi na drugem mestu na zahodnem delu lige. San Antonio je z 88:86 zmagal v Utahu.

Warriors so bili sicer na poti, da dosežejo sedemdeseto zmago, saj so v drugem polčasu že vodili za 17 točk, nato pa sta Minnesoto najprej do izenačenja, nato pa še do zmage, popeljala Shabazz Muhammad (35 točk) in Andrew Wiggins (32). V vrstah domačih je sicer izjemni Stephen Curry (21 točk) ves večer iskal svoj stari ritem, a ga ni našel. Med drugim je zadel le štiri od 14 poskusov za tri točke.

Izidi:
Miami Heat : Detroit Pistons 107:89
Golden State Warriors : Minnesota Timberwolves 117:124*
Memphis Grizzlies : Chicago Bulls 108:92
Philadelphia 76ers
: New Orleans Pelicans 107:93
Toronto Raptors
: Charlotte Hornets 96:90
Atlanta Hawks
: Phoenix Suns 103:90
Milwaukee Bucks : Cleveland Cavaliers 80:109
Denver Nuggets : Oklahoma City Thunder 102:124
Utah Jazz : San Antonio Spurs 86:88
Los Angeles Clippers
: Los Angeles Lakers 103:81
Sacramento Kings : Portland Trail Blazers 107:115

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.