Šport
9 ogledov

Dragić tokrat ni zaigral

goran dragić youtube miami heat Youtube
V ligi NBA je Miami je po podaljšku s 114:109 premagal Sacramento, Goran Dragić ni igral zaradi poškodbe hrbta. Memphis je z 89:96 izgubil proti New Orleansu, Beno Udrih je zaigral prvič po bolezni, dosegel pa je 11 točk, štiri skoke in tri podaje.

Trener Miamija Erik Spoelstra tokrat ni mogel računati na Dragića, Hassana Whitesida in Loula Denga, kar zdesetkane vročice ni zmotilo, da je prišla do tretje zaporedne domače zmage, čeprav je zanjo potrebovala podaljšek. Prvi zvezdnik moštva iz Floride Dwyane Wade je dosegel 28 točk, potem ko je eno tekmo izpustil, štiri manj je iz klopi dosegel Tyler Johnson. Sacramentu do uspeha nista pomagala niti razigrana Rudy Gay in DeMarcus Cousins, oba sta dosegla po 27 točk, katerim je zadnji dodal še 17 skokov.

Miami je zaostajal že za 35 točk, za razliko s tekmo v Washingtonu mu je tokrat uspel preobrat. Za Heat je zaigralo devet igralcev, vsi so na parket stopili že v prvi četrtini, med polčasom pa je na klopi obsedel Udonis Haslem, ki se je poškodoval.

"V slačilnici, med polčasom, pred tekmo, med hojo na igrišče smo govorili o razvoju energije, poguma, tekmovalnega značaja. Ta skupina vse to kaže, ne smili se sama sebi, ne išče izgovorov, le uživa," je varovance pohvalil Spoelstra. Strateg Sacramenta George Karl pa po tekmi ni kazal razočaranja: "Menim, da smo odigrali dobro tekmo. Nekaj stvari smo se naučili, tudi jaz sem se."

New Orleans je proti eni najboljših ekip lige NBA Memphisu zaostajal že za 18 točk, a na koncu slavil. Eden od ključnih mož pelikanov je bil Tyreke Evans, ki se je ustavil pri 26 točkah, sedmih podajah, treh skokih in podajah ter blokiranem metu. Blestel je predvsem v drugem polčasu, ko je dal 15 točk, pet podaj, niti ene žoge pa ni zapravil.

"Trener Monty Williams mi je dejal, naj bom agresiven. To sem skušal biti in začel sem napadati koš. Menil sem, da je čas, da prevzamem pobudo," je po tekmi razložil Evans. Svoj delež pri zmagi New Orleansa je dodal tudi prvi mož Anthony Davis, ki je dal 23 točk, 10-krat je uspešno skočil. Za Grizlije je 20 točk dosegel Jeff Green.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.