Šport
4 ogledov

Dragiću 80 milijonov za pet let

goran dragić miami heat EPA
Po pisanju ESPN naj bi pri Miamiju pripravljali petletno pogodbo za Gorana Dragića, ki naj bi bila vredna okoli 80 milijonov dolarjev.

Le Miami lahko Goranu Dragiću ponudi petletno pogodbo, slovenski košarkar pa je v preteklih mesecih ponavljal, da se na Floridi odlično počuti. Pri Vročici, ESPN se pri tem sklicuje na neimenovane vire, naj bi mu ponudili 80 milijonov dolarjev za petletno zvestobo.

Alfa in omega kluba Pat Riley se tako ni odločil za maksimalno vsoto, ki jo lahko ponudi starejšemu od bratov Dragić, ki bi lahko znašala tudi čez 100 milijonov. Predsednik Vročice je sicer prepričan, da je Miami sposoben zadržati slovenskega organizatorja igre. "Če ne bo podpisal, bo moja rit sedela na stolčku poleg novinarjev," je pred dvema mesecema dejal Riley.

Pri Miamiju so nekoliko odvisni tudi od odločitve prvega zvezdnika Dwyane Wade, ki se lahko leto prej kot je bilo pričakovano odloči, da postane prost igralec. S tem bi se odpovedal 16,1 milijona dolarjev za naslednjo sezono in upal na boljšo ponudbo Miamija ali pa katerega drugega kluba. Podobno težavo za vodstvo kluba iz Floride predstavlja tudi odločitev Luola Denga (10,2 milijona).

Los Angeles Lakers in New York Knicks, ki ju je Goran Dragić poleg Miamija izpostavil za možni destinaciji ob svoji zahtevi menjave pri Phoenixu, mu lahko za štiriletno pogodbo ponudita okoli 85 milijonov dolarjev. Pri obeh bi tako lahko dobil letno plačo v povprečju 21,25 milijona, pri Miamiju pa tako "le" 16 milijonov. Pri slednjem bi bil sicer Gogi nekoliko bližje šampionskemu prstanu, a tudi na njegovo odločitev bi lahko v veliki meri vplivala prihodnost Wada. 

Dragić je sicer že dejal, da bo prisluhnil vsem ponudbam, nato pa bo sledila dokončna odločitev. Tržnica v ligi NBA se bo odprla na prvi dan julija.

Komentarjev 1
  • markus 15:43 21.junij 2015.

    Mu privoščim, vendar se v športu dejansko vrtijo nenormalne vsote denarja. Nogometaši, košarkarji, vozniki formule ena, igralci ameriškega nogometa ipd. so veliko veliko preplačani. S čim oni doprinesejo k boljšemu jutri? Razumem, da bi en znanstvenik dobil toliko, ko bi ...prikaži več recimo odkril zdravilo proti vsaki vrsti raka, aidsu in drugih hujših boleznih. Da en športnik toliko zasluži, je nedopustno, tisti, ki pa izdelujejo košarkarske, nogometne žoge, pa dobijo koliko? Res, že tukaj se vidi, da svet enostavno mora iti v maloro in na reset. Druge možnosti ni.