Šport
205 ogledov

Drama na preizkušnji okoli sveta

Kevin Escoffier Epa Kevin Escoffier
Francoski jadralec je moral zapustiti svoje plovilo.

Na sloviti preizkušnji Vendée Globe, kjer se posamezni jadralci pomeriji v preizk7ušnji, ki jih popelje okoli zemeljske oble, so se za las izognili tragediji.

Clipper Round the World Race Na isti jadrnici Šport Druga smrtna žrtev na dirki
Team Vestas Wind Volvo ocean race Šport Rešili so jih pred morskimi psi

Jadrnica na kateri se je nahajal 40-letni Francoz Kevin Escoffier je v bližini Rta dobrega upanja, na skrajnem jugu Afrike, zašla v težave v zelo močnem vetru, se prelomila na pol in potonila. Escoffier, sicer tretji na dirki, je oddal klic na pomoč, nato pa se v morju s temperaturo 10 stopinj Celzija 11 ur boril s petmetrskimi valovi.

Kevin Escoffier | Avtor: Epa Epa

Ob eni uri zjutraj je do njega le uspel priti rojak Jean Le Cam. Ta je novico o uspelem reševanju sporočil na twuitterju. "Veliko olajšanje. Kevin je na krovu Huberta, je na varnem in priseben," je zapisal Le Cam. Tudi vodstvo preizkušnje je kasneje potrdilo, da sta oba tekmovalca v dobrem stanju.

V reševanje Escoffierja so se podali štirje jadralci, ki so se v času nesreče nahajali najbližje, vsi so se nato vrnili v dirko. Ure, ki so jih porabili za reševalno akcijo se bodo na koncu odštele od njihovega skupnega časa.

Tudi Le Cam se je na Vendée Globe že srečal s podobno izkušnjo. Zdaj 61-letni jadralec je leta 2009 izginil 200 milj stran od Rta Horn, skrajnega južnega roba Južne Amerike. Njegovo jadrnico so odkrili prevrnjeno, Le Cam pa se je nahajal v njej.

Jean Le Cam | Avtor: Epa Epa
Jean Le Cam | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.