Šport
32 ogledov

Drevova prvič na stopničkah

Ana Drev EPA
Ana Drev je drugič v svoji karieri vodila po prvi vožnji tekme za svetovni pokal, na koncu pa je stopila na drugo stopničko zmagovalnega odra.

Ana Drev je vodila po prvi vožnji veleslaloma v Flachau. Njena prednost pred drugouvrščeno Nemko Viktorio Rebensburg je znašala štiri stotinke, tretja Avstrijka Eva-Maria Brem pa je zaostajala za natanko štiri desetinke.

Drevova je vodila tudi po prvem teku veleslaloma v Lienzu, a je nato na drugi progi odstopila. Njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu je bila pred tokratno preizkušnjo sicer sedmo mesto, ki ga je prav tako v tej sezoni osvojila v Courchevelu.

Manj uspešne so bile tokrat v prvo preostale Slovenke. Katarina Lavtar (39. mesto), Tina Robnik (42.) in Meta Hrovat (51.) so bile namreč prepočasne za drugo vožnjo. V tej je izjemno nastopila mlada Avstrijka Stephanie Brunner, ki je dolgo vodila, nato pa jo je s prvega mesta le sklatila peta po prvi vožnji Federica Brignone.

22. Slovenka na zmagovalnem odru

Italijanka je vodila tudi po ponesrečenem nastopu vodilne v skupnem seštevku Lare Gut, za njo pa je zaostala tudi Bremova. Nato pa je bila znova odlična Rebensburgova, ki je vodstvo prevzela za kar 99 stotink. Na vrhu je bila le še Drevova. Tokrat je na pogled nastopila previdneje kot v Lienzu, na koncu pa je osvojila drugo mesto. Njen zaostanek na prvi meritvi časa je znašal štiri stotinke, nato pa 44 in 85 stotink, v cilj pa je prišla z zaostankom 94 stotink. Za pet stotink je tako skupno ugnala Brignonejevo.

Ana Drev je postala 22. Slovenka z uvrstitvijo na oder za zmagovalke v svetovnem pokalu. Hkrati je prismučala 123. stopničke za Slovenijo, prve po Tini Maze v lanski sezoni.

Drevova in reprezentančne kolegice bodo naslednji veleslalom odsmučale v Mariboru, ko bo čez dva tedna na sporedu Zlata lisica. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.