Šport
95 ogledov

Druga tekma, drugi poraz

hokej Slovenija Saša Despot
Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi 2. kroga turnirja evropskega izziva v Minsku izgubila z domačo ekipo Belorusije z 1:4 (1:1, 0:2, 0:1).

Edini zadetek za Slovenijo je v drugi minunuti srečanja prispeval Luka Bašič. Slovenija je v četrtek na prvi tekmi prav tako z 1:4 klonila proti Latviji. V drugi tekmi 1. kroga je Belorusija s 5:2 premagala Francijo, v današnji prvi tekmi pa je Latvija ugnala Francijo s 4:1.

Risi, ki so izgubili še drugo tekmo pod vodstvom novega selektorja Iva Jana, bodo turnir končali v soboto s tekmo proti Franciji ob 13.30.

Slovenija je na turnirju, na katerem nastopa s pomlajeno postavo, proti precej močnejši domači vrsti doživela poraz. A selektorju Janu, ki v Minsku doživlja krst na tem položaju, je lahko v uteho vsak ena dobra tretjina in priložnost uveljavljanja mladih, kar je bil tudi njegov namen pred odhodom v Belorusijo.

Začetek tekme sicer ni bil najboljši za Slovence; pravzaprav bi bil težko slabši, saj so že po 11 sekundah po prvem prehodu tekmeca iz obrambne tretjine prejeli gol. V vratih je bil tokrat Luka Gračnar - v Minsku sta od vratarjev še Rok Stojanovič, ki je branil na prvi tekmi, in Žan Us, ki bo predvidoma dobil priložnost na zadnji, hitro prejeti gol pa Slovencev vseeno ni zmedel. Tudi sami so odgovorili s hitrim izenačenjem, zanj je z lepim prodorom in spretnim koncem po manj kot dveh minutah poskrbel Luka Bašič.

Nadaljevanje nato ni bilo več tako nabito z zadetki, so pa domači počasi prevzemali pobudo. A več lepih priložnosti je ustavil Gračnar, pri Slovencih pa je bil na polovici tretjini v lepi priložnosti izkušeni Andrej Hebar, vendar ni premagal vratarja Dmirija Milčakova. Slovenci so se dobro branili ob izključitvah, saj domači takrat niso prišli do prednosti.

Zato pa se je izid spremenil kmalu po začetku drugega dela. Belorusi so počasi, a vztrajno prevzemali pobudo in Slovence vse bolj potiskali v obrambo ter jih silili v prekrške, po enem od teh pa so domači številčno prednost z uigrano akcijo spremenili še v povišanje vodstva za 3:1.

Podobno je bilo v zadnjem delu. Domači so imeli premoč, gostje so bili borbeni, Gračnar pa dobro razpoložen. Tudi ob naslednjih številnih prednostih - Slovenci svojih sicer niso izkoristili - ni kazalo, da bodo Belorusi zadeli. Še več, Gregor Koblar bi lahko ob enem od beloruskih "power-playev" celo poskrbel za zadetek, toda ni dobro končal akcije po nepremišljenem izletu beloruskega vratarja za gol. Ob izteku te kazni, ko so bile moči na ledu izenačene, pa so nato Belorusi zadeli še četrtič in dokončno potrdili zmago.

"Težko je bilo, začeli smo slabo. Težko je bilo proti domačinom tako začeti. A super je, da smo se vrnili in zadeli, nekaj napak je bilo, mogoče je bila največja hiba, da nismo zadeli v 'power-playu', je pa viden napredek od včeraj in gremo v pravo smer. Če pa ne daš gola, težko zmagaš."

Klemen Pretnar

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice